17 Nisan 2013 Çarşamba

Yağmur Bereketi İle Geldi

Polatlı Üreticisi kurak geçen bir kışın ardından tüm umudunu Nisan yağmurlarına bağladı. Nisan yağmurları başladı hem de oldukça hızlı başladı. Polatlı da Pazar akşamı başlayan yağmur pazartesi günü öğle saatlerine kadar ilçede yağdı. Polatlı da üretici henüz yağmur duasına çıkmadı.
Polatlı çiftçisinin yüzü gülüyor 21 Mart Baharın gelişi ile birlikte orman ve su gününde Polatlı’ya ilk yağmur yağmıştı. Geçtiğimiz yıl Polatlı çiftçisi yağmur duasına çıkmıştı. Polatlı’nın pek çok köyünde yapılan yağmur dualarına bu yıl henüz çıkılmadı. Nisan ayına , Nisan Yağmurlarını bekleyen çiftçinin imdadına Pazar günü başlayan ve aralıksız sabaha kadar yağan yağmur . Mart ayının son haftalarında tarlalarda ekilişler yapıldı. Nisan yağmurları üreticiyi sevindirdi.İlçede hafta sonu başlayan ve pazartesi günüde ilçede etkili olan yağmur, çiftçinin umudu oldu. Özellikle geçtiğimiz yıllarda kuraklığı en derinden hisseden
Polatlı’da yağmur dualarına çıkıldı, üretici yağmurun yağması için dua etti. Sakarya Nehrinin kurumasıyla civar köylerde ürünler tarlalarda yandı, mahsul heba oldu. Üretici kurak geçen yılın ardından , tarladan kaldırdığı mahsulün gelirini de bankalara verdi. Kar suyunu alamayan ürünler için üretici gözünü yağmura dikti. Polatlı’da yağmur dualarından önce yağmur indi. Bu yıl yağmurlar çiftçinin umudu olacak.Polatlı çiftçisi ekilişini yaptı,i gübresini attı ve yağacak yağmur bekledi. Polatlı bu yıl kışı karsız geçirdi. Mart ayının son haftasında aralıklara yağan yağmurun ardından çiftçi gözünü Nisan yağmurlarına dikti. Polatlı çiftçisi ekilişini yaptı. Tohumlar toprağa atıldı , gübre serpildi. Nisan yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü. Hafta sonu pazar Günü akşam saatlerinde bağlayan yağmur Pazartesi günü öğle saatlerine kadar ilçede etkili oldu. Çiftçi kışın beklediği kar yağışını alamadı. Çiftçinin umudu Nisan yağmurlarına kaldı. Nisanın üçüncü haftası etkili bir şekilde yağan yağmur çiftçinin imdadına yetişti. Bu yıl kar ve yağmur suyundan nasibi alamayan üretici , yılın kurak geçmemesi için yağmurun yağmasını bekledi. Üretici tarlaya tohumu serpti, gübresini attı. Ekim işlemi tamamlandı yağmur beklendi.
HABER –AYSUN YILMAZ -Polatli Duatepe Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder