18 Mart 2013 Pazartesi

Haymana'lı Dünya Starı Burhan G.

 Haymana'nın Söğüttepe (Harhur) Köyünden Hasan Genç ve Gülizar Genç'in oğulları Burhan Genç başta Danimarka da olmak üzere , tüm dünya da ve müzik kanallarında yaptığı albümlerle  fırtınalar estiriyor.

Burhan Genç 1983 yılında Danimarka københavnda doğdu. 1.ve 2. sınıfı devlet okulunda okudu. 2.sınıfta  müzik yeteneğininden dolayı öğrenim hayatına 3. sınıftan itibaren, Kraliyete bağlı konservaturda (sanktænne gymnasium ) devam etti.



Müzik kariyerine okulun son senesinde walou adlı şarkıyla Outladish adlı hip hop grubuna solislik ederek başladı.

Danimarka'nın birçok sanatçısına eşlik etti. 2003 Yılında burhang adlı parçasıyla büyük bircikis yaptı ve liste başlarına gecti .

2004 yılında (BMG) playground adlı İngilizce 12 parçadan oluşan bir albüm yaptı . Bu albüm Danimarka müzik ödüllerinde 3. Dalda aday gösterildi ve en iyi albüm, yılın en yeni erkek sanatçı dallarındaki ödüllerini aldı.

2007 yılında ikinci albümü Breakout'u ingilizce olarak çıkardı. Bu albümde WHO IS HE parçası büyük çıkış yaptı. Bu şarkıyla 3 Platin  ve 5 Altın aldı.

2008  yılında Danimarka dilinde bir albüm yaptı ve Danimarka listelerini alt üst etti.

2010 yılında ikinci danca albümü çıkartı ve halen ilk on listesinde klipleri izlenme rekoru kırdı . Bu albümden 12 Platin ve 16 altın aldı.
Burhan Genç Danimarka'da şu sanatçılarla aynı düzeyde eşletiriyor;
Timbaland, Rodney jerkins,  Michael jackson, Kenya west, Tyrese Gibson, Prince.

1 yorum:

  1. İyi günler,

    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) olarak dijital ortamda kaliteli içerik üreten içerik yaratıcılarının sesini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bir platform kuruyoruz. Sitenizde yer alan kaliteli içeriğiniz sebebiyle bu platformda sizinle de işbirliği yapmak istiyoruz. Konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak üzere size ulaşabileceğimiz elektronik posta adresiniz ve iletişim bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

    Görüşmek üzere.

    T.C. Başbakanlık BYEGM

    isortagi@byegm.gov.tr
    www.facebook.com/BBYEGM
    twitter.com/byegm

    YanıtlaSil