18 Mart 2013 Pazartesi

Ankara’da Tahılın 3’te 1’ini Polatlı üretiyor

Polatlı Kaymakamı,Gürsoy Osman Bilgin"Ankara’da üretilen tarım ürünlerinin 3’te 1’inin Polatlılı üreticiler tarafından üretildiğini" belirtti.Kasymaskam Bilgin Biçerdöver Kursuna katılan 120 kursiyerlere sertifika töreninde konuştu

Bilgin "Polatlı’da 216 bin hektar ekim alanının sahibiz. 2012 yılında 340 bin ton buğday; 350 bin civarında
soğan üretilirken bu yıl yaşanan sorunlar nedeniyle 200 bin tona düştü. Pancar 190 bin ton üretiyoruz. Toplam tahıl üretimi 450 bin ton dolaylarında. Polatlı çiftçisi ziraatı bilinçli yapıyor. Bu konuda ülkemizde İlk sıralarda yer alır. Polatlı çiftçisi çok dikkatli ve dikkatli olmaya devam ediyor. Ürününün yetişmesinde, ilaçlamada, gübrelemede ve ürün belli bir noktaya geldiğinde hasat edilmesinde de dikkatlidir.”diye konuştu konuştu.

“Ocak ayı içerisinde açılan Biçerdöver Kursuna katılan 120 kursiyer dün Merkez Konak Güldeste Düğün Salonu’nda yapılan törenle sertifikalarını aldı”

Polatlı Ziraat Odası, Polatlı Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile açılan biçerdöver kursu kursiyerleri dün Merkez Konak Güldeste Düğün Salonu’nda yapılan törenler sertifikalarını aldı. Yemekli bir programla yapılan törene Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, İlçe Tarım Müdürü Ali Boz Dilli, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Karacan, siyasi partilerin temsilcileri ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemekte Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu konuşma yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder