14 Ekim 2012 Pazar

Polatlı'da Yarim Asirlik Zanaatkarlar Unutulmadi


Ankara'nın Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 25. Ahilik Haftası münasebetiyle yok olan mesleklerin zanaatkarlarına tabak hediye etti. 


Kooperatif Başkanı Ertuğrul Kıymaz, günümüzde teknolojiye direnen, terzi, kalaycı, yorgancı, marangoz gibi unutulmaya yüz tutan esnafları ziyaret ederek Ahilik Haftası'nı kutladı. Kıymaz, Ahilik kültürü ve felsefesine sahip esnafın yaşatılması gerektiğini vurguladı. Kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu dile getiren Ertuğrul Kıymaz, terziliği, yorgancılığı, demirciliği, bakırcılığı, marangozluğu yaşatarak gelecek nesillere aktarmak zorunda olduklarını ifade etti. Kıymaz, "Ahilik, esnaf ve zanaatkara hediye edilmiş. Bu yönden şanslıyız. Esnaflarımız hayatımızın her alanını kapsıyor. Elimizden geldiği kadar biz de kooperatif olarak onlara gerekli desteği veriyoruz. Ahiliğin bundan sonra çok güçlenerek devam etmesini diliyorum." dedi. 

Ahilik Haftası'nda hatırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren zanaatkarlar ise Polatlı'da yıllardır hatırlanmadıklarını, hatırlanmanın güzel ve gurur verici olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder