23 Temmuz 2012 Pazartesi

Yenimahalle Mevlana Konutlariyla Yenileniyor


Belediye Başkanı Yakup Çelik, ilçenin eski mahallelerinden Yenimahalle’nin, Mevlana Konutlarıyla yenileneceğini söyledi.


 Belediye Başkanı Yakup Çelik,  Konya yoluna yakınlığı nedeniyle Mevlana Konutları adını verdikleri  60 konut, alışveriş merkezi ve Mahalle konağından oluşan yapılaşmayla Yenimahalle’nin kısa sürede yenileneceğini  belirtti.

 Belediye Meclisinde  gerekli imar plan revizyonunun gerçekleştirildiğini Belirten Başkan Çelik, ‘’Yenimahallemizin, yenilenmesi için ilk kazmayı belediye olarak burada biz vurduk, biz vuruyoruz. Nasip olursa burada 30+30 iki
blok halinde bir 60 konut aynı zamanda küçük bir alışveriş merkezi, mahalle konağımızın inşaatına başladık. Burada ikinci bir ticaret ve kültür merkezi kompleksimizi de burada kurmuş olacağız. Yeni mahallede yeni bir hayat başlıyor, diye biliriz bu çalışmamızla birlikte ben inanıyorum ki bu mahalle bundan sonraki süreçte imar plan değişikliğimizdeki parselasyon çalışmalarımız tamamlandığında. Gerek mülkiyet sahibi hemşerilerimiz, gerekse müteahhitlerimiz vasıtasıyla hızlı bir yapılaşma söz konusu olacak bu mahallemizde ve Allah izin verirse modern yaşam kendisini burada en güzel şekilde gösterecek’’ dedi.

Başkan Çelik, Mülkiyeti Belediyelerine ait arsa da inşaatına başladıkların 30+30 altmış konut ve ticaret+ sosyal tesis  mahalle konağının 2013’te hizmete gireceğini ve 6 milyonluk bir çalışma olduğunu, küçük parsel ve  kimi parsellerin dere yatağında olması nedeniyle yenilenmesinin gerçekleşemediğini sözlerine ekledi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder