2 Temmuz 2012 Pazartesi

TOBB Polatli'ya Fen Lisesi Yaptiriyor



Belediye Başkanı Yakup Çelik ve Polatlı Ticaret Borsası(PTB) Başkanı Yahya Toplu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin,(TOBB)   ilçeye Fen Lisesi inşa edeceğini  bildirdiler.


Belediyede  PTB Başkanı Yahya Toplu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Yakup Çelik,  TOBB’un ilkkez bir ilçede, Hacettepe Üniversitesi Polatlı Meslek Yüksekokullarının yanında   tahsis ettikleri yaklaşık 19 dönüm araziye Fen Lisesi inşa ettireceğini söyledi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, ''Yüz binlik Polatlı’da bir fen lisesinin olması lazım gelir diye düşünüyorduk. Böyle bir hayalimiz vardı. Bu hayalimizin, değerli hemşehrilerimizin bu hayalinin gerçekleştirilmesi, yatılı da okuyabilecekleri bir fen lisesinin Polatlı’ya kazandırılması  elzem idi.

Bu hususta ticaret borsasının yönetim kurulu başkanımızı Sayın Yahya Toplu arkadaşımız – Allah Razı olsun- çok büyük gayret gösterdiler, bunun yapılması, planlanması hususunda ve TOBB başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu Başkanımızın da desteğini alarak birlikte yola çıktık. Biz arsa sorununu çözdük. Şehitlik Kaşı mevkiinde Hacettepe’ye kullandırdığımız binanın yanında yaklaşık 19 bin metrekarelik bir alanı bu işe tahsis ediyoruz. Gerekli arsa bilgilerini de Kaymakamlığımız vasıtasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ilettik. Bizatihi Sayın TOBB Başkanımızı Sayın Yahya Bey ile birlikte de ziyaret ederek bu sözü almış bulunuyoruz.   Nasip olursa   önümüzdeki günlerde Sayın Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı, sayın valimizin katılacakları bir törenle protokolü yapıp, bu Polatlı TOBB Fen lisesinin Polatlı’ya bir an önce kazandırılması hususunda çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz'' dedi.



Belediye Başkanı Yakup Çelik,  ilçede son yıllarda Duatepe Anadolu Lisesinin,  8 Derslikli Namık Kemal İlköğretim okulu yerine 32 derslikli modern   binanın, Anadolu öğretmen lisesi binalarının inşa edilerek hizmet verdiğini, Huzur Evi Derneğinin Engelliler eğitim Uygulama okulunun önümüzdeki dönem hizmete gireceğini,  Deveci Mahallesinde hayırsever Mevlüt Yılmaz’ın kaba inşaatını tamamladığı ilköğretim okulunun sivil toplum, yerel yönetim,    Genel İktidar dayanışmasının güzel bir örneği olduğunu sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik,  açıklamasında PTB Başkanı Yahya Toplu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine giderek Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ettiklerini ve teşekkürlerini bildirdiklerini  ifade etti.

PTB Başkanı Yahya Toplu ise açıklamasında, Fen Lisesi yapılması hususunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan talepte bulunduklarını ve Hisarcıklıoğlu’nun kendilerini kırmayarak ilk defa bir ilçede fen lisesi inşa edeceğini söyledi. Yahya Toplu, ‘’  Polatlı Ticaret Borsası, Sosyal hizmet olarak okul yapma bütün Polatlı’nın  sosyal  meselelerinde öncülük yapmak için önemli gayretler sarfa ediyor. Bizde bir atasözü var :  Birlikten rahmet doğar.  Ayrılıktan azap doğar.

Belki bazı kişilere yüzünden övmek doğru olmayabilir ama belediye başkanları kaymakamlar şehrin büyükleridir.  Yani bizler bir bir beraber olursak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Hamdolsun burada da birlikteliğimizin öncülüğünü yapan sayın belediye başkanına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

TOPLU: BAŞKANI TEBRİK EDİYORUZ, ALTYAPILARA  BAKIYORUZ ŞANTİYE GİBİ BİR GÖRÜNTÜ VAR


Yahya Toplu sözlerini şöyle sürdürdü: Belki bazı kişilere yüzünden övmek doğru olmayabilir ama belediye başkanları kaymakamlar şehrin büyükleridir.  Yani bizler bir bir beraber olursak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Hamdolsun burada da birlikteliğimizin öncülüğünü yapan sayın belediye başkanına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ve bu hizmetlerin devam edeceğine de inanıyorum. Bölge hastanesi müteahhitleri de  biraz önce çıktı. Alt yapılara bakıyoruz şantiye gibi bir çalışma var. Hızlı tren çalışmasına bakıyoruz. Aslında belki coğrafi konumumuzdandır,  belki de çok çalışan yerel yöneticilerimizdendir ama her ikisi de var.  Polatlı’ya merkezi hükümette,  Türkiye genelindeki en büyük avantajlı durumdayız. Bu gün kendisini aşacak bana göre, belki başkan ifade etmedi ama İzmir’e giden hızlı tren, İstanbul, Konya Antalya, şimdi hızlı trende bir kavşak noktası oluyoruz. Yatarım için cazibe merkezi olacağız. Eğer biz Polatlı’da bunun farkına varır da bu şekilde alt yapı çalışmalarını devam ettirirsek inanıyorum çok kısa bir zamanda İç Anadolu’nun, başkentin bir cazibe merkezi haline gelir.

 Sayın başkanla sohbet ederken de çok önemli projeleri var. O projelerden bahsetmediler ama. İnşallah o projeleri de gerçekleştirir. Polatlı’yı Ankara’nın yanı başında bir turizm konferans merkezi haline getirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder