11 Temmuz 2012 Çarşamba

Halkbank'tan Posb Üyelerine Kredi Kolaylığı


Halk Bankası, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi(POSB) ile düşük faizli enerji verimliliği kredi protokolü imzaladı.


Protokole göre, Halkbank, Polatlı OSB'de faaliyet gösteren firmalara enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi ürünlerini uygun koşullarda kullanma imkanına sahip olacak. POSB'deki firmalar, enerji kredilerinin yanı sıra "Sanayi Bölgeleri Destek Kredisi" paketindeki işletme ve yatırım kredilerinden, ayrıca diğer kredi ve mevduat ürünlerinden uygun faiz ve komisyon oranlarıyla faydalanabilecekler.

POSB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ünal, bölgelerinde yatırım yapan sanayici, girişimcilere ve çalışanlara en iyi eğitim ve uygun şartlara sağlam çabası içerisinde olduklarını bu kapsamda Halkbank'la kredi protokolü imzaladıklarını kaydetti.

Halkbank Ankara 2. Bölge Koordinatörü Ali İpek ise bankalarının en zor günde bile reel sektörün, yanında yer aldıklarını geçen yıla oranla KOBİ kredilerini yüzde 24 arttırdıklarını belirtti. İpek, "2012'nin ilk çeyreğinde KOBİ kredilerimizi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artırdık. Ödünç verdiği şemsiyeyi yağmurlu günlerde geri istemeyen Halkbank, KOBİ'lerin ihtiyacı olan finansman desteği ve danışmanlık faaliyetlerini önceki dönemlerde olduğu gibi bu yılda sürdürüyor. İşletmelerin modernizasyon, kapasite ve verimlilik artışı sağlamak amacıyla işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına ve yenilenebilir enerji üretimlerine yönelik tüm yatırımlarını, Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız protokol sayesinde temin ettiğimiz enerji verimliliği / yenilenebilir enerji kredileri ile finanse ediyoruz. Bu sayede KOBİ'lerimizi daha rekabetçi kılarken enerji ithalatı nedeniyle oluşan cari açığı azaltma yönünde de kalıcı katkılar sunmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder