27 Haziran 2012 Çarşamba

Polatlı Zabıtası İşyeri ve Toplu Taşıma Araçlarını Denetledi

Polatlı Belediyesi zabıta ekipleri işyerlerini ve toplu taşıma araçlarını denetledi.


 Zabıta ekipleri ekmek, poğaça, simit fırınına yaptığı denetlemede 18 işyerinden 10'una; İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesiyle birlikte gerçekleştirdiği şehir içi yolcu taşımacılığı yapanlara yönelik denetimde de 17 özel halk otobüsüne yasal işlem uyguladı.

Necip Fazıl Parkı merkez durağında gerçekleştirilen denetlemelerde belediye zabıta müdürlüğü ekipleri, yolcu taşıyan araç sürücülerinin kılık kıyafet yükümlülüğüne uygunluğu ile araç içinin temizliğini, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekibi ise araçları trafik yönünden denetledi. Şehir içindeki fırın denetlemeleri ve Necip Fazıl Parkı'ndaki özel halk otobüsü denetlemeleri de Polatlı Belediyesi Zabıta ve Hal Müdürü Talip Çınar koordinesinde gerçekleştirildi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin rutin denetimlerini Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleriyle birlikte yürüttüklerini, halkın sağlığının birinci öncelikleri olduğunu, bu nedenle sabah erken saatlerde ekmek, poğaça, simit fırınları ve imalathanelerini denetlediklerini söyledi. Başkan Çelik şöyle konuştu: "18 fırın ve imalathanedeki denetlemeler sonucu eksik gramajda ekmek üreten, etiket basmayan, çalışanlarının sağlık karnesi bulunmayan, yeterli temizliği olmayan, ekmek paso bezleri kirli olan işyerlerine kanuni işlem uygulandı ve eksik gramajlı üretilen ekmeklere el konuldu."

Otobüslere yönelik denetimler hakkında da bilgi veren Çelik, "Şehir içi yolcu taşıyan araçlarımız insan taşıyor. Halkımızın güvenliği için bu araçların temizliği, kullananların kılık kıyafetleri, ehliyetlerinin olup olmadığına dair denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra bu denetimlerimizi daha sık ve daha sıkı yapacağız. Halkımızı ve esnafımızı Ramazan ayına hazırlamak gerekiyor. Bundan sonra da denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Bu gün gerçekleştirilen denetimlerde 10 ekmek, poğaça, simit imal eden işyerine ve şehir içi yolcu taşıyan 17 araca yasal işlem uygulandı. Yasal işlemleri encümende görüştükten sonra yasaların gereği neyse onu gerçekleştireceğiz." dedi.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil