13 Haziran 2012 Çarşamba

Muslum ve Uzunbey Köylerine Yaşam Çadırları Kuruluyor

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında Polatlı’da yürütülen çalışmaların kapsamı daha da genişliyor. 


Bugüne kadar toplam beş köyde mevsimlik işçiler için yaşam çadırları kurulmuştu. Şimdi iki köye daha yaşam çadırları kuruluyor. Muslum ve Uzunbey köyleri de Metip Projesi kapsamına alındı. Bu köylerde çalışacak tarım işçileri için daha önce kurulan yaşam çadırlarında olduğu gibi tüm imkanlar seferber edilecek. İki köy için başlatılan ön çalışmaların sona erdiği kısa bir zaman içerisinde de çadırların köylere nakil edileceği edinilen bilgiler arasında.

İŞÇİ AZ ÇADIR ÇOK

Mevsimlik Tarım İşçileri için kurulan yaşam çadırlarının ilki Sarıoba’da faaliyete geçmişti. Ardından Sazlar, Yassıhöyük, Adatoprakpınar, Kocahacılı köylerinde de benzer uygulamalara geçildi. Bu sene soğan üretiminde yaşanan kriz mevsimlik tarım işçilerinin Polatlı’ya geliş yoğunluğunu da sekteye uğrattı. Şu anda diğer yaşam çadırlarında yaşayan işçilerin sayısı parmakla sayılabilecek kadar az. Her şeye rağmen iki köyde daha yaşam çadırlarının kurulacak olması bu projeye verilen önemi gösteriyor. Bilindiği gibi Metip projesi ulusal medyada da geniş yankı bulmuş ve tüm Türkiye’de takdir görmüştü. Polatlı bu proje ile pilot bölge haline geldi ve diğer illerde düşünülen projelere de eğiticilik yaptı.

2011 YILINDA 5 BİN 100 MEVSİMLİK İŞÇİ POLATLI’DAYDI

Son iki yıl içerisinde gelen mevsimlik işçilerin hayat standartlarını yükseltmek çalışma şartlarını iyileştirmek maksadıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulanan METİP Projesi kapsamında bir takım çalışmalar yürütüldü. METİP projesi kapsamında yıl içerisinde 5 köyde altyapı çalışmaları tamamlandı. 2011 yılında gelen mevsimlik tarım işçisi sayısı 5 bin 5 yüzü buldu. Geçtiğimiz yıl bu sayı 7 binin üzerinde idi ancak bu sene nisbi olarak düşüş söz konusu. Yaklaşık 20 yıldan bu yana mevsimlik gezici tarım işçileri Polatlı’nın kırsal kesimindeki tarım üretimlerine destek vermek amacıyla Polatlı’ya geliyor.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder