30 Haziran 2012 Cumartesi

Taş Değirmeninde Katkısız Un

Polatlı'da buğday tüccarı olan Aydın ve Neşet Evirgen kardeşler, sağlıklı ekmek tüketimi düşüncesiyle taş değirmen kurup, un üretimine başladılar.


 Gelen talep üzerine üretimlerini her geçen gün artıran Evirgen kardeşlerin ürettikleri doğal un, şimdi Ankara ve İstanbul'un seçkin ekmek fırınlarının gözdesi haline geldi.


HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN BAŞLADI


Polatlı'nın merhum belediye başkanı Fikret Evirgen'in çocukları olan Aydın ve Neşet Evirgen, doğal un üretim fikrinin beslenme uzmanlarının ekmekteki katkı maddelerinin zararını gündeme getirmesiyle oluştuğunu belirttiler. Neşet Evirgen, "Sektörün içindeyiz ve Polatlı'da buğday ticareti yapıyoruz. Beslenme uzmanlarını dinlediğimiz ekmek tüketimini yasaklayan tavsiyeler sürekli gündeme geliyor. Biz de dedelerimizin döneminde yaygın olan taş değirmeni kurarak, kendi doğal unumuzu üretmeye karar verdik" dedi.

Ankara VE İstanbul'A UN VERİYORUZ


Evirgen kardeşler, Eskişehir devlet karayolu üzerinde bulunan çiftliklerinde önceleri kendilerine yetecek kadar un üretecek taş değirmen ünitesi kurduklarıını belirttiler. Tamamen doğal üretim olan undan yapılan ekmeği aile dostlarının tavsiyesi üzerine Ankara'daki bazı fırınlara verdiklerini belirten Evirgen kardeşler, üretilen ekmeklerin tercih edilerek talep patlaması yaşanınca bu işin ticaretini yapmaya karar verdiklerini ifade ediler. Taş değirmen ünitesini 3'e çıkaran Evirgen kardeşler, günde 30 ton un üretmeye başladılar. Neşet Evirgen, Ankara ve İstanbul'da bazı seçkin fırınlara un verdiklerini belirtti.



'EKMEK TÜKETMEYİN' DENMİYOR ARTIK


Neşet Evirgen, tarlada üretilen buğdayı aynısıyla öğüttüklerini ve hiçbir katkı maddesi olmadan belirli fırınlara sattıklarını söyledi. Ekmek üretiminde ise katkı maddesinin kullanılmamasını şart koştuklarını belirten Evirgen, 'Şu anda piyasalarda satılan ekmeklerin hepsinde katkı maddesi vardır, bizim ürettiklerimizde ise yoktur. Biz buna rağmen organik un diyemiyoruz, doğal un diyoruz. Çünkü buğday tarlada ilaçlanıyor ve gübreleniyor. Bu nedenle organik değil, doğal un diyoruz" dedi.

BAŞKAN HEM İNCELEDİ HEM SOrdu


Polatlı Belediye Başkanı Ak Parti'li Yakup Çelik, Evirgen kardeşlerin doğal un üretimini yerinde inceledi. Taş değirmenin bundan 50 yıl önce Polatlı'da aktif olduğunu söyleyen Başkan Çelik, doğal un üretiminin yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Çelik, 'Polatlı, Türkiye'nin en kaliteli buğdayının üretildiği yerdir. Taş değirmenin tekrar hayatımıza girmeye başlaması, doğal beslenme konusunda sağlığımıza büyük katkı sunacaktır. Evirgen kardeşleri böyle bir yatırım ve üretim yaptıkları için tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi. Başkan Çelik, tesislerin tanıtımında gazetecilik yaparak, röportaj da yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder