12 Nisan 2012 Perşembe

Görme Engelliler Sertifikalarına Kavuştu

Geçtiğimiz gün Beyazay Derneği düzenlediği törenle birlikte “Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu” kursiyerlerinin sertifikalarını verdi. 

Törende Polatlı Kaymakamı, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı, Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları İşkur Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürüm yer aldı. Beyazay Derneği Başkanı Ziya Suluyer bir açıklama yaparak “Beyazay Derneği olarak amacımız, engellerimizi evlerinden çıkararak sosyalleşmelerini ve bir meslek sahibi olmalarını sağlayarak kendilerine yetebilecek duruma getirebilmektir. Bu yönde halk eğitim müdürlüğü ile yürüttüğümüz takı-tasarım ile özürlü memur seçme sınavına hazırlık kursumuz devam ediyor.
Türkiye Beyazay Derneği olarak amacımız, engellerimizi evlerinden çıkararak sosyalleşmelerini ve bir meslek sahibi olmalarını sağlayarak kendilerine yetebilecek duruma getirebilmektir. Bu yönde halk eğitim müdürlüğü ile yürüttüğümüz takı-tasarım ile özürlü memur seçme sınavına hazırlık kursumuz devam ediyor. Bu kurslarımızdan toplam 65 engelli vatandaşımız hizmet almaktadır. 2011 yılında görme engellilere yönelik bilgisayar meslek edindirme kursa sürecini başarı ile tamamladık. Büro yönetimi ve sekreterlik kursu başvurumuz da İşkur tarafından kabul edildi. Ekibimizle birlikte bunu da başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Bu çalışmaları engellilerin üretken olması, sosyalleşmesi amacıyla yapıyoruz. Türkiye Beyazay Derneği ve İşkur işbirliğiyle düzenlenen “Temel Sekreterlik Hizmeti” mesleki eğitim kursu toplam 21 haftadan oluşacaktır. Kurs haftada 5 gün, günde 5 saat üzerine verilecektir. Kursiyerler toplamda 520 saat temel sekreterlik be bilgisayar eğitimi alacaktır. Kurs hafta içi sabah 09.00 ile 13.00 arasında günde 5 saat olarak uygulanacaktır. Kursun birinci etabına 10, ikinci etabına 10 toplam 20 fiziksel engelli katılacaktır. Kursa katılan kursiyerlere İşkur tarafından 15 TL harçlık verilecektir. Kurs sonunda İşkur ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alan kursiyerlerin işe yerleşmeleri daha kolay olmaktadır. Kursumuzun 2. dönemi ise Eylül ayında başlayacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

SULUYER “ ENGELLİLERİN EN BÜYÜK SIKINTISI İŞSİZLİK”

Suluyer “Engellilerin en büyük sıkıntısı işsizliktir. Engelli arkadaşlarımızın iş sahibi olmaları için yaptığımız faaliyetlerin başında istihdama yönelik kurslar yer alıyor. Türkiye Beyazay Derneği Polatlı şubesi olarak bugüne kadar istihdama yönelik 2 kurs açtık. Bu gün burada “Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu” projesi kapsamında iki etap halinde düzenlenen kursumuzda başarılı olan görme engellilerin sertifikaları da verilecektir. Görme engellileri için bilgisayar eğitiminden 10 görme engelli vatandaşımız faydalanmış ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın İşsizlik sorununu önemli ölçüde aşmak için bürokratlarımız ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeye devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda bize hep destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Doğan, İşkur Yetkililerine, her zaman Polatlıdaki bütün engellileri asla yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sayın Yakup Çelik’e çalışmalarımızda bizlere tam destek olan Sayın Kaymakamımız Gürsoy Osman Bilgin’e ve tüm Polatlılı hemşerilerimize teşekkür eder hepinize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.
ÇELİK “ BEYAZAY DERNEĞİ AZ ZAMANDA ÇOK İŞ BAŞARDI”
Yakup Çelik “ Sayın Kaymakamım, Türk Hava Kurumu Genel Başkanım, Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları hepiniz hoş geldiniz. Beyazay derneğimiz Polatlı’da açıldığından bu yana dezavantajlı gruplara özellikle engellilerimize, çocuklarımıza, hemşerilerimize yönelik bir dizi faaliyet yönetiliyor. Bu faaliyetlerin kanaatince en önemli yanı bir defa eğitimle iştigal ediyor, onların eğitimine katkıda bulunuyor. Beyazay Derneği ile birlikte, Kaymakamlığımızla birlikte yerel yönetim olarak inşallah Polatlı’da bir şeyler yaptığımızın inancını taşıyorum. Nasip olursa bu yıl içerisinde yazın Allah izin verirse engelli merkezimiz buluşma evimizde açıldığında çok daha önemli bir adım daha atacağız. Ben bu çalışmalara katılım sağlayan tüm engelli ve ailelere bu hususta değerli Kaymakamıma, odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, Siyasi Parti Başkanlarına katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİLGİN “ EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR”

Gürsoy Osman Bilgin “ Türk Hava Kurumumuzun çok kıymetli Genel Başkanı, Belediye Başkanım, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Sivil Toplum kuruluşları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, değerli hemşerilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün Polatlı için küçük ama anlamlı bir töreni sizlerle birlikte icra etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Beyazay derneğimiz tarafından İşkur İl Müdürlüğümüz iş birliği içerisinde, Belediyemizin büyük katkılarıyla, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle açılan ve bugün itibariyle tamamlanan görme engelliler bilgisayar kursunun başarıyla bitiren arkadaşlarımızın sertifika töreniyle temel sekreterlik hizmetleri alanında açacağımız yeni bir kursumuzun açılışını da birlikte gerçekleştiriyoruz. Beyazay Derneğimiz kuruluşundan bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen gerçekten tüm engellilerimiz için bir merkez olma niyetini kazanmıştır. Özellikle şube başkanımız Ziya beyin önderliğinde ve çalışma arkadaşları gerçekten çok önemli faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. Ve gerçekten ilçemizde bulunan bütün engelli kardeşlerimiz Beyazay Derneğimizi gerçek anlamda bir merkez olarak kabul ediyorlar. Her türlü problemlerinin çözümünde bir ihtiyaç duyulduğu zaman başvuru noktası olarak burayı görüyorlar. Belediyemiz engelli kardeşimize dönük çok ciddi çalışmalar içerisinde bulundular. Geçen hafta atmış olduğumuz temel atma töreni ile engelli kardeşimiz için yeni buluşma yeri yapılmaktadır. İnşallah bu yıl içerisinde engelli kardeşlerimiz ve aileleri için hizmete geçecektir. Biraz önce programı izlerken “eğitim her engeli aşar” şeklinde çok güzel bir sözümüz var. Bu cümleyi kurduğumuz zaman yapacağımız diğer işlerin hepsi boş. Bütün insanlarda olduğu gibi engelli kardeşlerimizin de en önemli fırsat eğitim fırsatı’dır. Bu konuda bütün engelli bireye sahi olan ailelere de çocuklarını eğitme konusunda gayret sarf etmeye davet ediyorum. Bizlerde Devlet olarak Mali İdare olarak engelli kardeşlerimizin eğitimi konusunda elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu güzel organizasyonu oluşturan başta Beyazay Derneği Başkanı Ziya Suluyer olmak üzere bütün katılımcılara ben teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

ENGELLİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Geçtiğimiz gün düzenlenen törenle birlikte “Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu” engelli kursiyer ve aileleri sertifikalarını aldı. Sertifikalarını alan kursiyerler şu şekilde sıralandı; Ferhat Sarı Sertifikasını Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın elinden alırken, Rabia Yılmaz sertifikasını Belediye Başkanı Yakup Çelik’ten aldı, Hülya Ömer’in Sertifikasını Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’den elinden aldı, Fatma Toplu sertifikasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan’dan aldı. Ve program sona erdi.

Kaynak: Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder