21 Mart 2013 Perşembe

Baharı Ağaç Dikerek Karşıladılar

 Polatlı Belediyesi, baharın başlangıcı olarak nitelendirilen 21 Mart Nevruz'u ağaç dikerek karşıladı.

TEMA Vakfı Ankara Temsilciği'nin de destek verdiği programda, 22. gece ormanlarında 5 bin meşe palamudu toprakla buluşturuldu.

Törene, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.


Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, yoldan geçen araçlardan ve trenlerden ağaçların bulunduğu alanlara izmarit atıldığını, bu izmaritlerin yangınlara sebebiyet verdiğini söyledi. Bilgin, "Bu konuda bir hassasiyet olması gerekiyor diye düşünüyoruz arkadaşlar çünkü bu ormanlar kolay yetişmiyor. Burada gördüğümüz bu fidanlar 0 yıllık bir çabanın sonucunda oluşan ağaçlar. ve bir yangın çıksa arkadaşlar birkaç saat içerisinde tamamen yok olabiliyor. Onun için bu ağaçlandırma alanlarını gözümüzü gibi korumalıyız, bakmalıyız." dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise ecdatlarından aldıkları bu emaneti gelecek nesillere çok daha iyi şartlarda devretmek istediklerini vurguladı. Çelik, kişi başına düşen yeşil alan miktarını ve ağacı çok daha fazla arttırarak bu memleketi mamur kılıp gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade etti.

TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, ülke adına hala şansları varken herkesi ormanlara sahip çıkmaya davet etti.

Vatandaşlar ise Polatlı'nın bir tarım şehri olduğunu ve ağaca çok ihtiyacı olduğunu belirttiler.

Konuşmaların ardan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve beraberindekiler meşe palamudu fidanlarını toprakla buluşturdu.

Belediye görevlileri dikilen ağaçlara can suyu verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder