23 Mayıs 2012 Çarşamba

Polatlı’da Çöp Konteyneri Devri Bitiyor

Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz Geçtiğimiz gün Gazi Mahallesinde oturan vatandaşa Belediye stajyerleri aracılığıyla çöp poşetleri dağıtarak konteynerlerin bu ayın 26’sında kalkacağını ve yerine çöp poşetleri geleceğini söyledi. Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz “Gazi Mahallesini Pilot bölge olarak seçtiklerini eğer bu proje başarılı olursa bütün Polatlı’ya bu uygulamanın geleceğini söyledi. Bu uygulama için önemli sebep ise özellikle yaz aylarında konteynırlara atılan yiyecek artıklarının sinek topluyor olması.

GAZİ MAHALLESİ PİLOT BÖLGE

Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz; “Biliyorsunuz Polatlı Kent Konseyi, Polatlı’da birçok hizmet veriyor daha önceki toplantılarımızda da bahsetmiştik Kent Konseyi yürütme kurulu olarak Pilot bölge Gazi Mahallesini seçmiştik. Gazi Mahallesindeki Abdullah Parla, Fevzi çakmak ve İntepe bu 3 caddelerde şuanda konteyner sistemini kaldırıyoruz. Yaz olması sebebiyle sıkıntılar yaşıyor mahalle halkı, mahalle halkının bu şikayetleri istekleri doğrultusunda yani orada konteynır sistemini kaldırarak poşetleme sistemine gececeğiz nasip olursa. Bu ayın 26’sın da bu sistemi başlatacağız yani konteynırları kaldıracağız çöpleri çöp poşetlerine atacağız. Şuanda bu çöp poşetlerini vatandaşlarımıza veriyoruz akşam olduğu zaman saat 19:00’ile 21:00 arası vatandaşımız çöp poşetini alacak ve kapısının önüne indirecek. Bu saatler içerisinde de bizim araçlarımız o çöpleri alıp yerine dökecek. Tabi önemli olan burada orada yaşayan insanlarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri çünkü 19:00’ile 21:00’dan sonra örneğin vatandaşımız 22:00’da çıkarttığı zaman o saatlerde aracımız olmayacak dolayısıyla o çöp poşeti ertesi güne kadar orada kalacak.” Dedi.

HEDEF TÜM MAHALLELERDE UYGULAMAK

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: Pilot bölge olarak şuanda Gazi Mahallesini seçtik eğer burada biz başarıyı sağlaya bilirsek, bütün Polatlı geneline bu düzeni yayacağız. Yani konteynırlar biliyorsunuz yazın yemek artıkları olsun, karpuz atıkları olsun koku yapıyor ve sinek yapıyor. Tabi bunun daha öncesi var. Temizlik İşleri Müdürümüz, Kent Konseyi’nde ki arkadaşlarımız diğer okulları ziyaret ettiler mesela Atatürk İlköğretim Okulu, Duatepe Lisesi yani bütün bu okullardaki öğrencilere ders verdik biz. İnşallah dediğim gibi biz bu başarıyı elde ederiz, başarıyı elde edersek de bunu Polatlı’nın geneline yaymayı düşünüyoruz. Burayı da seçmemizde en büyük etkenlerden biri hem yer olarak daha az mesafe ve alt yapısı biraz daha tamamlanmış bir mahalle. Biliyorsunuz daha önce Kurtuluş Mahallesinde başlatmıştık ama orada biz başarıyı elde edememiştik. Onunda işte kışa denk gelmesi, alt yapı çalışmalarının olması sıkıntı yaratmıştı.”

Polatli Postasi

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil