17 Mayıs 2012 Perşembe

Balyoz ve Ergenekonda HAYMANA Dosyasi

Türkiyenin en önemli ve en çok konuşulan davaları olan Balyoz Ve Ergenekon Davalarından Haymana  cikti.


28 Şubat soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 17 şüpheliden 11’i dün sabahın erken saatlerine kadar süren mahkeme sorgularının ardından tutuklandı.
Şüphelilerin avukatları da, ilk kez tahrifat iddiasında bulundu. Tüm şüphelilere, Genelkurmay Başkanlığı’nın savcılığa gönderdiği gerçek belgelerin haricinde İstanbul’daki savcılığın Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarında ele geçirilen

CD’den çıkan “Haymana” ve “Foça” gibi klasörler ve içerikleri soruldu. Şüpheli avukatları, İstanbul’dan gönderilen CD’deki belgelerde “calibri” tabir edilen yazı stilinin kullanıldığını, bu yazı stilinin Microsoft tarafından 2007’de ürün olarak piyasaya sunulduğunu, 2007’de üretilen yazı sisteminin 1997’de resmi olarak Genelkurmay’da kullanılan sistemin içine entegre edilmeye ve bir suç üretilmeye çalışıldığını savundu.

stanbul’dan gönderilen belgelerin düzmece, imzasız ve parafsız olduğunu iddia eden şüpheli avukatları, teknik inceleme yapıldığında bu durumun ortaya çıkacağını söyledi.


Haber: Orhan ÇELİK / Haymana HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder