24 Ağustos 2012 Cuma

Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Kişi Öldü


Polatlı'da direksiyon başında kalp krizi geçiren bir kişi hayatını kaybetti.

Yeniköseler köyünde traktörü ile tarladan köye dönen Satılmış Öztürk, köyün girişine geldiği esnada kalp krizi geçirdi. Öztürk'ün kriz sonrası direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kullandığı traktör köyün girişindeki duvara çarparak durabildi.

Olay yerinde hayatını kaybeden Satılmış Öztürk'ün cenazesi Duatepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Soğan Hasatı Başladı


Türkiye’nin önemli soğan üretim bölgelerinden olan Ankara’nın Polatlı İlçesinde hasat dönemi başladı

Hasat dönemi tarımda çalışanların ücret sorununu da gündeme getirdi. Makineleşmeye bağlı olarak çalışanların yevmiyeleri geriledi.

Polatlı Ziraat Odası (PZO), soğan içliği ücretlerini açıkladı. Soğan çuvallama işçiliğinde çalışan tarım çalışanlarının aldığı ücret ise 4 TL’den 3 TL’ye geriledi. Köylü işçiliği için verilen ücret 3,75 TL’den 2,70 TL’ye indi. Esnaf işçiliği için verilen ücret de 4 TL’den 3 TL’ye geriledi.

PZO Başkanı Zekai Köseoğlu, geçen senelere göre ücretlerin düşük olmasını tarımdaki makineleşmeye bağladığını söyledi. Köseoğlu, soğan yetiştirmenin masraflı olduğunu, burada en masraflı işin çuvallama olduğunu belirtti.

Köseoğlu, ayrıca 2011’de Doğu ve Güneydoğu illerinden soğan tarımında çalışmaya gelen işçilerin sayısının az olduğunu; bu yüzden de çiftçinin makineleşmeye gittiğini ifade etti. Böylece hem zaman hem de maliyetten tasarruf ettiğini savundu.

Soğan çiftçileri ise soğan çuvallamanın makine ile maliyetinin 1, 25 TL’ye kadar gerilediğini dile getirdi.

Polatlı’da Şüpheli Çanta Bomba Korkusu Yaşattı

Polatlı şehir merkezindeki otobüs durağına bırakılan sırt çantası bomba paniği yaşattı.

Pоlatli, şehіr merkezindeki otobüѕ durağına bırakılan sırt çantası bоmba panіğі yaşattı. Bomba uzmanının fünye ile patlattığı çantadan bir erkeğe ait giyѕi ve parfüm çıktı.

Şehir merkezinde Çarşı Camisi yanında bulunan merkez otobüѕ durağındaki şüpheli çanta pоlisi harekete geçirdi. Çevredeki kuyumcu dükkanları başta olmak üzere eѕnafa dükkanlarını kapattıran polis, caminin batı kapıѕı gіrіşіnі de kapattı. Cemaat doğu kapıѕından camіye girdi.

Ankara’dan çağrılan bоmba uzmanı, duraktaki şüpheli sırt çantaѕını fünye ile patlattı. Çantadan erkek kıyafetleri, parfüm çıktı. Ekibin incelemesinin ardından çarşı merkezіndekі ana cadde trafiğe açıldı, eѕnaf da dükkanlarını açarak günlük yaşamlarına döndü. Yaklaşık iki saat süren bоmba imha çalışmasını meraklı vatandaşlar uzaktan izledi.

23 Ağustos 2012 Perşembe

Ay Çiçek Tarlasında 200 Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

İlçe Jandarma Komutanlığı Yassıhöyük Jandarma Karakolu tarafından yaklaşık iki aydır büyük bir titizlikle takip edilen hint keneviri tacirlerine büyük darbe.

 Jandarma, Ankara çayı yakınlarında bir arazi de ekili halde 200 kök ekili hint keneviri ele geçirdi. M.E. (20) ve S.E. (16) tarafından ekildiği iddia edilen hint kenevirlerinin ayçiçek tarlasına yetiştirildiği öğrenildi. M.E. (20) ve S.E. (16) İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi. Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bundan yaklaşık 15 gün önce de Karacaahmet köyünde şeker pancarı ekili bir tarlada ekili 440 kök hint keneviri ile tarlanın yakınında üzeri çalılarla kapatılmış ve kurumaya bırakılmış 11 kilo hint keneviri ele geçirmişti.

Polatlı’ya 40 Öğretmen Geldi 14 Öğretmen Gitti

17 Eylül tarihinde başlayacak 2012- 2013 eğitim öğretim yılı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken İlçemize tayini gerçekleşen ve Polatlı’dan başka illere tayini çıkan öğretmen sayıları da belli oldu. 


Yeni eğitim öğretim yılı için iller arası yapılan tayinler sonunda Polatlı’ya toplam 40 öğretmenin tayini gerçekleşirken, İlçemizde geçen yıllarda görev yapmış 14 öğretmen de farklı illere tayin edildi. İlçe milli eğitim müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Polatlı’da sınıf öğretmenleri dışında tüm branşlarda tayinler gerçekleşiyor. Edinilen diğer bir bilgi de özürlü gurubunda tercihlerin başladığı yönde. İlçe milli eğitime bağlı engelli öğrencilerin öğrenim gördüğü okullarda görev yapacak öğretmenlerin nerede görev yapmak istediklerine dair tercih haklarını öngören süre bu şekilde başlamış oldu.

Polatlı’da 17 Eylül’de 3000 Öğrenci Eğitime Merhaba Diyecek

13 Ağustos’ta başlayan ve 31 Ağustos 2012 tarihinde sona erecek olan 2012 – 2013 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtları için Polatlı’da ulaşılan rakam 3500’e ulaştı.


 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre bu rakamın 500’ü Bakanlığın talimatına göre 66 ay ayını doldurmamış ilköğretim okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden oluşuyor. Polatlı’da 500 öğrenci velisi çocuğunu ilkokul çağına hazır hissettiğini söyleyerek kayıt yaptırmak istedi. Bu kayıtlarda rakamın değişebileceği ve azalabileceği tahmin ediliyor. Bu rakamda ki değişiklikler göz önüne alındığın dün itibariyle alınan sen veriler İlçemizde yeni eğitim öğretim yılında okula merhaba diyecek öğrenci sayısını 3000 olarak gösteriyor.

MESLEK LİSELERİ TERCİHLERİ İÇİN KAYITLAR EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde bilinmesi gereken bir diğer önemli haber de meslek liseleri için tercih yapacak öğrenciler için geldi. Meslek liseleri tercihleri için başvurular bakanlığın internet sitesinden bizzat yapılacak. Adaylar 10 mesleki okul tercihinde bulunabilecekler. Bakanlık tarafından incelenecek tercihlerde hangi öğrencinin hangi mesleki liseye yerleştirileceği 7 Eylül 2012 tarihinde bakanlığın resmi sitesinde ilan edilecek. 10 mesleki okul içerisinden tercihi gerçekleşen öğrenciler için kesin kayıt tarihi ise 7 – 14 Eylül tarihi arasında olacak. İlçe de bulunan okul müdürleri internet ortamından yapılacak tercih noktasında öğrenci velilerinin yapılan uyarıları dikkate almasının önemli olduğunu vurguluyor.

Polatli Postasi

25 Kiloluk Karpuzlar Kapışılıyor!


 Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yetiştirilen 25 kiloluk karpuzlar büyük rağbet görüyor.


5 dekarlık araziye karpuz ektiğini bildiren Resul Gökay’ın çok lezzetli olan karpuzları düşük fiyattan satması da karpuzlara olan talebi arttırdı.

Bu yıl karpuzun bol olduğunu bildiren Gökay, büyük karpuz yetiştirme konusunda iddialı olduğunu söyledi. Çekirdekli köyünde karpuz ektiğini bildiren 61 yaşındaki Resul Akay, “Karpuz tarlasına sürümden sulamasına ve gübrelemesine kadar çok iyi bakıyorum. Bu sayede 25-30 kiloya vatan karpuzlar yetiştirdim. Tezgahtaki bu iri karpuzlar herkesin ilgisini çekiyor. Ancak bu yıl ürün bol olduğu için fiyatlar düşük. Karpuzun kilosu tarlada 15 kuruşa kadar düştü” dedi

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Ortadoğu'da Neler Oluyor?

Bilmiyorum, belki de "Osmanlı'nın yıkılışı devam ediyor!"
İslam coğrafyasının parçalanışı...

"Amerika, bölgede Türkiye'nin güçlü olmasını istiyor, onun için bölünmesine izin vermez. Hatta Kürtler'i bile Türkiye'nin himayesine alıyor!"
Acaba?

"Barzani, Türkiye'siz olmayacağını biliyor. Onun için Türkiye'nin Barzani'yi koruması, bizatihi kendi çıkarları açısından hayati

İnteraktif Pazarlama Zirvesi 2012 : "Türkiye interaktif ekonomiyle büyüyor!"

Türkiye’nin ilk ve en geniş kapsamlı interaktif pazarlama etkinliği İnteraktif Pazarlama Zirvesi 19-20 Eylül 2012 tarihlerinde yedinci kez katılımcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve "İnteraktif Ekonomiyle Büyüyen Türkiye" temasıyla kapılarını açacak olan zirvede iki gün boyunca Türkiye’den ve yurt dışından onlarca pazarlama profesyoneli IPZ platformunda olacak.

#bizeheryerinteraktif

21 Ağustos 2012 Salı

Konya Ovası'nda Tohumluk Tescil Kolaylığı!


 Türkiye'nin tohumluk üretimin yüzde 30'unu gerçekleştiren ve özel sektörün bu alanda yoğun yatırımının olduğu Konya'da, üreticinin zaman ve kaynak kaybının önlenmesi amacıyla Tohum Tescil ve Sertifikasyon Merkezi kuruldu.


Türkiye'nin tohumluk üretimin yüzde 30'unu gerçekleştiren ve özel sektörün bu alanda yoğun yatırımının olduğu Konya'da, üreticinin zaman ve kaynak kaybının önlenmesi amacıyla Tohum Tescil ve Sertifikasyon Merkezi kuruldu.

Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Uğur Kaleli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye tohum pazarında üretim amaçlı kullanılan ve ihracata konu olan hibrit ayçiçeği, hibrit Mısır, yem

Türkiye 'ithal ot'a hazırlanıyor!


 Kuraklık nedeniyle hayvan yemi fiyatları tavan yaptı, vatandaşı süt, tavuk ve et fiyatlarında yükseliş korkusu sardı. Samanın fiyatı bile yüzde 300 artınca Tarım Bakanlığı çareyi ithalatta buldu.


Türkiye'de 'ot' krizi... Yurtdışından 'hayvan yemi için ot' ithalatı gündemde. Samanın fiyatının yüzde 300 artması üzerine besiciler hayvanlara verecek yem bulamaz hale geldi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da sıkıntıyı gidermek için yasak olan kaba yem ithalatının önünü açmak için girişim başlattı. Akşam'ın haberine göre 9 Ağustos'ta kaba yem olarak bilinen saman, sap ve otun ithalat yasağını kaldıran Bakanlık, bu ürünler için Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu numaralarını da belirledi. Konu EkonomiBakanlığı'nda görüşülüyor. Onayş çıkmasının ardandan ithal edilecek yemlerin gümrük vergisinden muaf tutulmasının da önü açılacak.

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Gamze Bulut Polatlı'ya Selam Gönderdi


Annesi ev hanımı olan  ve ailenin tek kızı olan Gamze Bulut spor hayatına ilk okul yıllarında başladı.


Milli Atlet Bulut,u Annesinden Dinledik

  Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan Türkiye’li atletlerden , ikinci olarak Gümüş Madalyayı Türkiye’ye kazandıran Gamze Bulut’un  bir tarafı Polatlı’da . Annesi Fatma Bulut , Polatlı’nın Yüzükbaşı Köyünden. Milli Atletin çocukluğu ise Polatlı’da geçmiş. Şimdi Türkiye’nin parmakla gösterdiği milli atletlerimizden Gamze , yakın zamanda Polatlı’yı ziyaret edecek.

Hedeflerine adım adım ilerleyen  Milli Atlet Gamze Bulut’un olimpiyatlarda  başarı sağlayacağına inanan Anne Fatma Bulut “ Kızımın başarısı beni onurlandırdı. Benim en büyük

17 Ağustos 2012 Cuma

Askeri Okullar Polatlı'ya Taşınınca Kira Fiyatları Arttı


Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, askeri okulların Polatlı'ya taşınacağı söylentilerinin gerekçe gösterilerek, kira ve konut fiyatlarının artırılmak istendiğini belirtti.


Akkaya, yazılı açıklamasında, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında Polatlı'daki konut ve kira fiyatlarının ikiye katlandığı iddia etti.

Akkaya, askeri okulların Polatlı'ya taşınmasıyla ilçenin askeri okul merkezi haline getirileceği ve

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Teknolojiden Anlayan Kedi Pati

İnternete alıştın mı bırakması çok zor. Sadece evde ve işte olması yetmemeye, trafikte şurda burda beklerken de ihtiyacını duymaya başladım.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Kargo Paketlerinden Kaçak Sigara Çıktı


Polatlı'da kargo ile gönderilen kolilerin içerisinde bin paket kaçak sigara bulundu.


Bir ihbarı değerlendiren, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kargo firmalarını takibe aldı. Yapılan takip sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen kargo görevlilerinden kolileri teslim alan A.A. isimli şahsı 20 koli içerisindeki bin paket makaron (filtre tabir edilen boş sigara) ile birlikte suçüstü yakaladı.

Kaçak sigara kolilerini İstanbul'dan O.A. isimli şahsın gönderdiği öğrenildi. A.A., İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan ilk sorgulamasının ardından adli makamlara sevk edildi.

12 Ağustos 2012 Pazar

Polatlı İşadamları Derneği'nden Alevi Cemaatine İftar

Polatlı İşadamları Derneği (POLİAD), Ramazan ayının son iftarını Alevi cemaatine verdi. 


Polatlı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Hasdoğan, "Birliğe ve kardeşliğe çokca ihtiyaç olan bir zamanda, Ramazan ayının manevi ikliminde Alevi kardeşlerimiz ile bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz." dedi.

Hasdoğan, Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve kardeşlik ayı olduğuna işaret ederek, "Bizler de bu ülkenin farklı renkleri olarak Allah'ı, Peygamberi (sas), kıblesi bir, Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocuklarıyız. Bu iftar programında mevcut duygularımızın pekiştirilmesini amaçladık." diye konuştu.

Polatlı Cem Evi Temsilcisi Baba Kazım Can ise POLİAD üyelerine, verdikleri iftardan dolayı teşekkür etti. Can, "Keşke birbirimizi daha yakından tanıyabilsek. Ayrımızın gayrımızın olmadığını daha iyi görebileceğiz. Yunus'un dediği gibi 'gelin tanış olalım, işi kolay kılalım' problemlerimizin temelinde birbirimizi iyi tanımamak yatıyor." şeklinde konuştu.

Ak Partili Özdalga: Masum İnsanları Öldürerek Bir Şey Elde Edemezsiniz


TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, masum insanlar öldürülerek Kürt vatandaşların elde edebileceği hiç bir şey olmadığını, bunun bir mantığının da olmadığını söyledi.


Özdalga, "Kürt kardeşlerimizin her zaman demokratik haklarının savunucusu ve temsilcisi oldum. Ama bugün geldiğimiz noktada artık insanları öldürerek, masum insanları, kadınları, çocukları öldürerek, Kürt kardeşlerimizin, Kürt vatandaşlarımızın elde edebileceği hiç bir şey olmadığı gibi bunun bir mantığı da yoktur." dedi.

10 Ağustos 2012 Cuma

Polatlı Bugsaşspor Stad Sorunu Yaşıyor

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Polatlı Bugsaşspor kulübü stad sorunu yaşıyor. 


Başkan Abdulkadir Dişçi, Futbol Federasyonu'nun isim değişikliğini kabul ettiğini, ligde Polatlı Bugsaşspor ismi ile mücadele edeceklerini ancak Polatlı Şehir Stadı'nın hazır olmadığını belirtti.

Dişçi, Polatlı ismini Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı. Futbol Fedarasyonu yetkilileri yarın Polatlı Şehir Stadı'nda kontrol yapacaklarını hatırlatan Polatlı Bugsaşspor Başkanı Abdülkadir Dişçi, "Stat kontrolü sonucunda bu süreyi uzatacaklar veya bize bir stad bildirin diyecekler." dedi.

Başkan Dişçi, "Bildiğimiz kadarıyla Polatlı Şehir Stadı'na şuanda hiçbir şey yapılmadı, orada bir hareketlilikte yok. Federasyona daha önceden başvurmuştuk, orada bazı eksikler vardı, soyunma

9 Ağustos 2012 Perşembe

Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İster misin?

LÖSEV, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 11.500 lösemili aileye mutluluk kolileri dağıtıyor.

Vakıf, zorlu tedavi sürecinden geçen lösemili ve kanserli çocukların moral kazanmaları için Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan’da iftar yemekleri de düzenleyerek yüzlerce aileye ulaşıyor. Eğer sen de bir koli mutluluk armağan etmek istersen farklı paketlerdeki yardım seçeneklerinden en uygununu seçip bu kutsal ayda desteğini gösterebilirsin.

Detaylı bilgi için www.losev.org.tr sitesi veya www.facebook.com/losev0660 Lösev Facebook sayfasını ziyaret edebilirsin. Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile paylaşımlarınla destekleyebilirsin.

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

Şeker Pancarı Tarlasında Hint Keneviri Ele Geçirildi



Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şeker pancarı ekili tarlada hint keneviri ele geçirdi.


Karacaahmet Köyünde Ü.M.'ya ait şeker pancarı ekili tarlada M.E.C. tarafından ekildiği iddia edilen 11 kilo toplanmış ve 440 kök de ekili hint keneviri bulundu. 2 metre boyuna ulaşan hint kenevirini görülmemesi için şeker pancarı tarlasında yatırarak büyüttükleri öğrenilirken, 11 kilo toplanmış hint kenevirini de tarlanın yakınlarında üzeri kapanmış şekilde bulunduğu bildirildi.

Olay sonrası gözaltına alınan M.E. C. ve tarla sahibi Ü.M. adli makamlara sevk edildi. Ele geçilen 11 kilo ve 440 kök hint keneviri ise İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakılarak imha edildi.

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Profesyonel Liglerden 6 Kulübün İsmi Değişti

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 7 Ağustos 2012 tarihinde yaptığı toplantıda 6 kulübün isim değişikliğini kabul etti. 


Değişiklik taleplerinin Kulüp Tescil Talimatı'nın 5. maddesinin 1. fıkrası uyarınca uygun olduğuna karar verilerek, kulüplerin yeni isim ve logolarını tescil etti.

Buna göre; Sandıklı Belediyespor Kulübü'nün isminin "Sandıklıspor" olarak değişmesine Trabzon Yalıspor Kulübü'nün isminin "Trabzon Kanuni Futbol Kulübü" olarak değişmesine

Konya Torku Şekerspor Kulübü isminin "Anadolu Selçukluspor" olarak değişmesine Etimesgut Şekerspor A.Ş. Kulübü'nün müsabakalara "Çamlıdere Şekerspor A.Ş." ismi ile iştirak etmesine Bugsaşspor Kulübü'nün müsabakalara "Polatlı Bugsaşspor" ismi ile iştirak etmesine Altınordu Spor Kulübü Derneği'nin Amatör ve Profesyonel tüm futbol faaliyetlerini barındıran futbol şubesinin aktif ve pasifleriyle "Altınordu Futbol Yatırımları Anonim Şirketi"ne devrine karar verildi.

"Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki Kayıtlarını Güncellenmeli"


Polatlı Ziraat Odası (PZO) Başkanı Zekai Köseoğlu, ürün destekleme uygulamasından yararlanacak üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki (ÇKS) kayıtlarını güncellemeleri gerektiğini bildirdi.


PZO Başkanı Zekai Köseoğlu, yaptığı açıklamada, devletin ÇKS kayıtlarının güncellenmesi için süre sınırı koyduğunu, ÇKS güncellemelerinde son tarihin hububat ürünlerinde 1 Eylül, baklagillerde 1 Ekim, yağlı tohumlar ve dane mısırda 15 Ekim, mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerinde 31 Aralık 2012 olduğunu bildirdi.

Üreticileri ÇKS kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyaran Köseoğlu,

"Polatlı'da bin 700 üreticimizin ÇKS'lerini güncellemediği kayıtlarımızda görülmektedir. Üreticilerimiz, söz konusu tarihlere kadar ÇKS kayıtlarını güncelledikleri takdirde ürün fark desteğinden yararlanabileceklerdir" dedi.

Köseoğlu ayrıca, 2011 yılı hasat dönemi müstahsil makbuzlarını son dönemde teslim eden Polatlılı üreticilerin, 50 kuruş buğday ve 40 kuruş arpa desteğini henüz alamadıklarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde gerçekleştirdikleri girişimlerle, bu sorunun kısa sürede çözüleceğini sözlerine ekledi.

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Gazi Universitesi Polatli Fen Edebiyat Fakultesi Kuruldu

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine bağlı İlçemizde hizmet veren  GÜ. Fen edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi artık GÜ Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi olarak hizmet verecek. Polatlı Fen Edebiyat Fakültesinin kurulmasıyla Polatlı Üniversitesi için bir merhalede daha katedildi.


Polatlı Fen Edebiyat Fakültesinin kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 03 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Polatlı'dan Arakan'a Yardım Eli

Polatlı'da, müftülük tarafından camilerde yürütülen kampanya ile Arakan'daki Müslümanlar için 44 bin TL yardım toplandı.


Polatlı İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, ilçedeki camilerde düzenlenen kampanyaya, hayırsever vatandaşlar tarafından 44 bin TL'lik bağışta bulunulduğunu söyledi.

Oradaki Müslümanların yaralarının sarılmasına katkıda bulunduklarını dile getiren Muslu, "Birçok Arakanlı Müslüman açlıktan ve sağlık sorunlarından dolayı orada hayatını kaybediyor. Ramazan ayında Müslüman kardeşlerimize yönelik işlenen insanlık dışı muameleler karşısında, zulüm ve katliamlar karşısında duyarsız kalamazdık" diye konuştu.

3 Ağustos 2012 Cuma

3 Fakülte, 1 Yüksek Okul Kurulacak


Bakanlar Kurulu kararıyla 3 fakülte bir tane de yüksek okul kurulmasına karar verildi.


Bazı üniversitelerde yeni fakülte ve yüksekokul kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Çankaya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi kapatıldı. Bu fakültenin yerine Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi açılmasına karar verildi Gazi Üniversitesi rektörlüğüne bağlı olarak Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi kurulurkun, Avrasya Üniversitesi bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu açılması kararı alındı

2 Ağustos 2012 Perşembe

Bugsaşspor Başkanından açıklama geldi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Bugsaşspor Klüp Başkanı Abdulkadir Dişçi, Polatlıspor ismi ile ligde mücadele etmeleri için prosedürlerin tamamlandığını, Futbol Federasyonu yönetim Kurulu Toplantısının beklendiğini söyledi. 


Bugsaşspor Klüp Başkanı Abdulkadir Dişçi, ''fikstüre Polatlı Buğsaşspor olarak giremedik. Kuralarda Bugsaşspor olarak yer aldı. Ama şöyle bir şey var: Allah izin verirse 2012 -2013 sezonuna Polatlı Bugsaşspor olarak başlayacak. Şu anda bir süreci takip ediyoruz. Belgelerimizi hazırladık, Futbol Federasyonuna başvurduk. Şu anda sadece Sayın Yıldırım Demirören'in de katıldığı, bütün üyelerin katıldığı yönetim kurulu toplantısını bekliyoruz. Biz okeyimizi aldık. Hiç bir sorun yok. Allah izin verirse 2012 -2013 sezonunda Polatlı Buğsaş spor forması olarak, ismi de Polatlı Bugsaşspor olarak, armasıda Polatlı Bugsaşspor olarak liglere katılacağız, mücadele vereceğiz. prosedür olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık, biz sadece resmi açıklamayı bekliyoruz.'' dedi.

POLATLI ŞEHİR STADININ, 2. LİGE HAZIR HALE GETİRİLMESİ GEREKİR

Dişçi, Polatlı Şehir stadında yirmi yıldır ikinci lig maçlarının oynanmadığını ve sahanın eksiklerinin tamamlanması gerektiğini, kendilerinin Polatlı Seyircisinin desteğini alarak Mücadele etmek istediklerini vurgulayan Bugsaşspor Klüp Başkanı Abdulkadir Dişçi '' oraya Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini getirdik. 2. lig kriterlerine şartlar hiç uygun değil, en son profesyonel lig macı orada yirmi sene önce falan oynanmış, soyunma odalarından, tribününe kadar, sahasına kadar, drenajına kadar, skor borduna kadar stadın baya bir revizyondan geçmesi lazım. Bu revizyonunda sözünü verdiler ama stadda hiç bir hareketlilikte görünmüyor. Ayın 16'sında yeniden kontrole gelecekler. Oradaki hareketsizlik böyle devam ederse, Polatlı Bugsaş olmamızın, logomuzu değiştirmemizin, formamızı renklerimizi değiştirmemizin, bir anlamı kalmayabilir. Lige Polatlı'da başlayamayabiliriz. B planı olarak Yenikent ASAŞ Stadını da ikinci bir stad olarak Federasyonda şu an hala gösteriyorum. Orayı kabul etmezlerse mecbur bir yerde oynamak lazım, başka da stad yok, 19 Mayıs'da zaten bize maç vermiyorlar. Yenikent Stadı Türkiye'nin süper lig oynanan stadı... Sonuç olarak Polatlı Bugsaş Spor olarak lige katılacağız ama biz Polatlı Halkının önünde, onların desteğini alarak bu ligde mücadele etmek istiyoruz. Şartlar neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Bu takımla bu halkı birleştirmek istiyoruz. Kaliteli bir ortam çıkarmak, Türkiye'ye ismini duyuracak, hem Polatlı'yı hem takımı iyi tanıtmak.'' diye konuştu.

OSB’lerde Açılacak Teknik Liselere Sanayicilerden Destek

Organize Sanayi Bölgeleri'nde(OSB) özel okul statüsünde açılacak teknik liselere sanayiciler de destek verdi. 


Sanayici Girişimci ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (SAGİYAD), sanayide en önemli sorun olan nitelikli istihdam açığını kapatmak için liselerde okuyan öğrencilerin ve okullarını başarı durumlarını takip ederek, okullara nakdi destek sağlayacaklarının müjdesini verdi. Bu konu Polatlı OSB’yi de yakından ilgilendiriyor. Zira Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, bir açıklama yapmış ve Polatlı organize sanayi bölgesinde de bir teknik lise açmak istediklerini söylemişti.

EROL ÜNAL POLATLI OSB’DE TEKNİK LİSE ÇALIŞMAMIZ VAR DEDİ

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, yeni yasal düzenleme ile OSB’lere ara eleman yetiştirmek için okul açma yetkisinin verildiğini söyledi. Bunun için şimdiden çalışmalara başladıklarını ve mesleki eğitim okulların açılması için gerekli yerlerle irtibata geçtiklerini açıkladı. Ünal, “böylece işletmelerimiz için büyük bir sorun haline gelen ara eleman sorunu da çözülmüş olacak” dedi. SAGİYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ÖZDEMİROĞLU, OSB'lerde kurulacak meslek liselerinin sanayicinin kalifiye eleman açığını kapatacağını belirterek, "Bu liselerde yetişen gençlere sanayide büyük sanayi kuruluşlarında çalışma olanağı sağlayarak destek vereceğiz" dedi.

TEKNİK ELEMAN YETİŞECEK

Özdemiroğlu, açıklamasına şöyle devam etti. “Bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz işsizlik gibi bir sorunla karşılaşmayacaklar. Atılan bu adım ülke sanayisinin gelişimi için de son derece önemli bir adımdır. Sanayisi gelişmiş ülkelerde kalifiyeli ve teknik becerisi yüksek eleman gücünün oluşturulması ancak mesleki ve teknik eğitimle doğru orantılı olabilir. Gelişmiş ülkelerde mesleki ve teknik eğitime olan destek yüzde 65 oranındayken, Türkiye'de bu rakam maalesef çok düşük seyrediyordu. Bu yasa ile hem teknik lise sayımızı önemli ölçüde artıracak, hem de Avrupa Birliği normlarının üzerinde meslek liselerine sahip olacağız. OSB'lerimiz nitelikli eleman açıklarını kendi bünyelerindeki teknik liselerden karşılayabilecek.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

2. Lig Fikstürüne Bugsaş Spor ‘Polatlısız’ Girdi

Haftalardır yapılan protokol anlaşmalarına rağmen belirsizliğini koruyan Bugsaş Spor’un Polatlı Bugsaş Spor ismi altında 2. Ligde mücadele etmesi konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. 


Polatlı şehir stadının 2. Lig mücadelelerine hazır haline getirilmesi noktasında yürütülen çalışmalar damlama sulama metodu ile devam ederken 2. Lig kırmızı gurubunda fikstür çekimleri çoktan yapılmıştı. İddiaya göre yapılan fikstür çekimi ardından Bugsaş Spor ismini değiştirebilsin diye bir haftalık süre tanındı. Ancak bu sürede geçtiğimiz hafta sona erdi. yayınlanan resmi fikstür programında Bugsaş Spor Polatlı ismi almadan kayıtlara geçmiş durumda.

2.LİG MAÇLARI 9 EYLÜL’DE BAŞLIYOR


Bu gelişmeler yaşanırken Polatlı şehir stadında yaşanan belirsizlikler de tüm hızıyla devam ediyor. İl spor müdürlüğü, Federasyon derken stadın kime nasıl yaptırılacağı konusu çözüme kavuşmuş değil. Geçtiğimiz gün stat için hazırlanan projenin Ankara’ya federasyona götürüldüğü söyleniyor. Hali hazırda tek bir çivi dahi çakılamamış stadın yeni sezona yetiştirilip yetiştirilmeyeceği düşünüle dursun şu anda öne çıkan isim değişimine gidilmemesi durumu bu işin olamayacağı düşüncesi içerisinde olanları haklı çıkarıyor. Diğer yandan Federasyonun isim değiştirebilinmesi için Bugsaş Spor yönetiminden belli bir para talep ettiği bu paranın da 40 Bin lira civarında olduğu söyleniyor. Fikstür çekiminde Bugsaş Spor ismi ile yer alan Ankara temsilcisi İlk Maçını da Sakarya Spor ile yapacak.

Bayanlara Tacizde Bulunan Şahıs Yakalandı

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği iki operasyon ile bir tacizciyi ve üç kişiyi yanlarında uyuşturucu bulundurması sebebiyle yakaladı. 


İlk olay 24.07.2012 tarihinde bir erkek şahsın bayanlara tacizde bulunduğu ihbarı ile başladı. İhbarı değerlendiren polis Y.C.A isimli şahsı yakaladı ve adli makamlara sevk etti. Diğer olay ise 26.07.2012 tarihinde gerçekleşti. Durumlarından şüphelenen üç şahıs araç içerisinde uyuşturucu maddeler ile yakalandı. Şahıslar adli makamlara sevk edildi.

TACİZCİ EŞKAL BİLGİLERİ SAYESİNDE ELE GEÇİRLDİ


İlçe emniyet müdürlüğünden konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirme şöyle: 24.07.2012 günü ilçemizde bir erkek şahsın bayanlara tacizde bulunduğu bilgisini edinen ilçe emniyet müdürlüğü görevlileri, olayın şikayetçisinden elde ettiği eşkal bilgileri kendi yapmış oldukları çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren şahsın bilgi ve görüntülerini tespit etmiştir. Şahsın hakkında yaptıkları takip neticesinde kadınlara cinsel taciz olayını gerçekleştiren Y.C.A isimli şahıs 26.07.2012 günü ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerince yakalanarak hakkında yapılan resmi işlemler neticesinde adli makamlara sevk edilmiştir.

ÜÇ KİŞİ ARAÇ İÇERİSİNDE UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI


Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ikinci operasyonu da şu şekilde anlattı: 26.07.2012 günü devriye görevi yapan ilçe emniyet müdürlüğü görevli ekipleri devriye görevi esnasında durumlarından şüphelenerek yanlarına yaklaştıkları M.Ş – F.B ve N.K isimli şahıslar araç içerisinde otururken şüpheli hareketler sergilemişler şahıslardan şüphelenerek inceleyen ilçe emniyet müdürlüğü görevlileri şahıslara ait 293 gr. Uyuşturucu madde ele geçirmiştir. İlçe emniyet müdürlüğünce haklarında düzenlenen evraklarla birlikte M.Ş – F.B ve N.K isimli şahıslar adli makamlara sevk edilmişlerdir.