30 Haziran 2012 Cumartesi

Taş Değirmeninde Katkısız Un

Polatlı'da buğday tüccarı olan Aydın ve Neşet Evirgen kardeşler, sağlıklı ekmek tüketimi düşüncesiyle taş değirmen kurup, un üretimine başladılar.


 Gelen talep üzerine üretimlerini her geçen gün artıran Evirgen kardeşlerin ürettikleri doğal un, şimdi Ankara ve İstanbul'un seçkin ekmek fırınlarının gözdesi haline geldi.


HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN BAŞLADI


Polatlı'nın merhum belediye başkanı Fikret Evirgen'in çocukları olan Aydın ve Neşet Evirgen, doğal un üretim fikrinin beslenme uzmanlarının ekmekteki katkı maddelerinin zararını gündeme getirmesiyle oluştuğunu belirttiler. Neşet Evirgen, "Sektörün içindeyiz ve Polatlı'da buğday ticareti yapıyoruz. Beslenme uzmanlarını dinlediğimiz ekmek tüketimini yasaklayan tavsiyeler sürekli gündeme geliyor. Biz de dedelerimizin döneminde yaygın olan taş değirmeni kurarak, kendi doğal unumuzu üretmeye karar verdik" dedi.

Ankara VE İstanbul'A UN VERİYORUZ


Evirgen kardeşler, Eskişehir devlet karayolu üzerinde bulunan çiftliklerinde önceleri kendilerine yetecek kadar un üretecek taş değirmen ünitesi kurduklarıını belirttiler. Tamamen doğal üretim olan undan yapılan ekmeği aile dostlarının tavsiyesi üzerine Ankara'daki bazı fırınlara verdiklerini belirten Evirgen kardeşler, üretilen ekmeklerin tercih edilerek talep patlaması yaşanınca bu işin ticaretini yapmaya karar verdiklerini ifade ediler. Taş değirmen ünitesini 3'e çıkaran Evirgen kardeşler, günde 30 ton un üretmeye başladılar. Neşet Evirgen, Ankara ve İstanbul'da bazı seçkin fırınlara un verdiklerini belirtti.

Kendi Uçağını Kendi Yaptı Ama


Polatlı'da yaşayan elektronik mühendisi Necip Ülkü, kendi ürettiği parçalarla uçak imal etmeye başladı.

OSTİM'de kendi atölyesinde 2008 yılında yapımına başlayarak tamamladığı iki kişilik 'Ultralight' adlı uçağı mevzuat sebebiyle uçuramıyor. Uçak yapımı ve sivil havacılıkla ilgili mevzuat olmadığını belirten Ülkü, "Türkiye'de uçak yapmak yasak, çünkü yasal mevzuat buna izin vermiyor. Diyelim ki her şeye rağmen yaptınız bu kez de uçurmanıza izin vermiyorlar." diye konuştu. Tek kişilik ve çift kişilik uçak imalatı yapan Necip Ülkü, yerli imkanlarla yapılan uçakları daha ucuza mâl ettiklerini kaydetti. Ülkü, Polatlı'ya bağlı Şabanözü köyü sınırları içinde arazi satın alarak hangar yapmış. Polatlı'da ürettiği uçak sayısını artırıp havacılık okulu açmak istediğini belirten Ülkü, "Ultralight tipi uçakların eğitimini vermek durumundayız. Bin 500 ila 2 bin fit yükseklikte uçacağız. Yavaş yavaş ekibimizi kuracağız." şeklinde konuştu.

HABERIN VIDEOSU

‘Başbakanım Panoramik Müzemizi Açmanızı Istiyorum’


Renkli kişiliği ve Polatlı’nın sıkıntılarına farklı yaklaşımları ile dikkat çeken Mahir Yavaş bu defa panoramik müzenin açılabilmesi için Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a mektup yazdı. 


Yavaş mektubun sonunda “bu konuya el atıp panoramik müzeyi açmanızı sizden 120 bin Polatlılı adına rica etmiyorum acilen yaptırmanızı istiyorum.” Dedi.

ACİLEN YARDIM BEKLİYORUZ

Mahir Yavaş’ın Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektubun tamamı şöyle: “Sayın Başbakanım Polatlı kurtuluş savaşını simgeleyen kartal tepede bulunan ve eski Gn. kurmay bşk yaşar büyük anıt tarafından temeli atılan panoramik müze 1 yılda bitecekti 3 yıl oldu proje Mahkemelik. şimdi şehit kanı ile sulanan bu topraklarda fuhuş yapılıyor alkol ,tinerci yuvası olmuş ,Mehmetçik anıtı dökülüyor müze mahkemelik diye bitirilemiyor , Polatlı turizme açılamıyor ,bu mahkeme 10 yıl mı sürecek her yıl gelen siyasiler tarafından proje bitirilecek söz veriliyor fakat açılmıyor ,Polatlıya ilk geldiğinizde “şiir okuma şarkı oku diye afiş asmıştım, sizde beraber yürüdük bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda şarkısını söylemiştiniz bu kartal tepe önünden E-90 Karayolundan günde on bin araç ve hızlı trenle binlerce kişi geçiyor Mehmetçik heykelini gece gördüklerinde korkuyorlar yıllardır dört tane projektörü koyduramadık,Projeyi kimin bitireceği belli değil bu konuya el atıp panoramik müzeyi açmanızı sizden 120 bin Polatlılı adına rica etmiyorum acilen yaptırmanızı istiyorum “Tarihine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdurlar.”

29 Haziran 2012 Cuma

Parkta Bicaklama Dehseti


Çarşamba günü akşam saatlerinde ilçemiz Turan Caddesi üzerinde bulunan parkta yaşanan bıçaklama olayında bir kişi hayatını kaybetti.


 Konu ile ilgili alınan bilgilere göre özel bir fabrikada çalışan iki kişinin arasında çıkan tartışma önce kavgaya ardından da bıçaklama olayına dönüştü. Bir konuyu görüşmek üzere 27 Haziran Çarşamba akşamı Turan Caddesi üzerinde bulunan Parkda bir araya gelen Ş.O. (23) ve O.E.(36) önce konuşmaya başladılar. Ardından çevredekilerin şaşkın bakışları arasında konuşmanın tartışma dönüşmesiyle iki tarafta kavga etmeye başladılar.

         Parkta bir araya gelen Ş.O. (23) ve O.E.(36) arasında başlayan kavgada daha sonra bıçaklar konuştu. Olayda görgü tanıklarının iddiasına göre Kavga esnasında Ş.O. karşısında bulunan O.E.’yi elindeki bıçakla yaralayarak olay yerinden ayrıldığı ifade edildi. Görgü tanıkları Ş.O.’nun bıçak darbesiyle yere yığılan O.E’nin kalp bölgesinden aldığı darbe sonucu kan kaybından hayatını olay yerinde kaybettiği ifade edildi.
         Parkta iki kişi arasında çıkan tartışmanın kanlı bitmesi çevrede bulunanların şaşkın bakışlarıyla korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Olay sonrası O.E’yi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Ş.O. ise kısa sürede polis güçleri tarafından yakalandı.

Polatlı'da Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Sona Erdi


Polatlı Kent Konseyi'nin düzenlediği kurumlar arası halı saha futbol turnuvası sona erdi.


Polatlı Mehmet Akif Mahallesi Güngör Halı Saha'da düzenlenen futbol turnuvasında Polatlı Belediyesi 1'inci, İlçe Tarım 2'inci, İstiklal ilköğretim 3'üncü, Eğitim gönüllüleri 4'üncü oldu. Turnuva süresince örnek davranış sergileyen Cumhuriyet İlköğretim Okulu takımına ise centilmenlik kupası verildi.

Polatlı Belediyesi Spor - İlçe Tarım Spor karşılaşmasının ardından Güngör Halı Saha'da tören düzenlendi. Kupa törenine Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, belediye meclisi üyeleri, kamu kurumlarının müdürleri ve sporcu yakınları katıldı.

Kaymakam Bilgin, kamu kurumları arasındaki kaynaşmayı artırmak amacıyla düzenlenen turnuvanın gelenekselleştiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yakup Çelik ise sporun centilmenlik olduğunu, öfkesine galip gelmenin önemini vurguladı.

Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, 7 Haziran'da başlattıkları turnuvanın sonuna geldiklerini, 11 takımın karşılaştığı turnuvanın kardeşlik, dostluk havasında geçtiğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından takımlara kupaları takdim edildi. Protokol üyeleri derece alan takımlarla toplu fotoğraf çektirdi.

28 Haziran 2012 Perşembe

Saadet Partisi İlçe Başkanı Buğday Alım Fiyatını Beğenmedi

Saadet Partisi Başkanı Hasan Aktaş geçtiğimiz gün bir basın açıklaması gerçekleştirerek buğday taban fiyatları hakkında eleştirilerde bulundu.


 Hasan Aktaş; “Sayın Tarım Bakanımız geçtiğimiz günlerde buğday taban fiyatını 66,5 kuruş olarak açıkladı. Benim dikkatimi çeken sayın Tarım Bakanı fiyatları açıklarken kilogram fiyatı söylemiyor ton fiyatı söylüyor. Neden 66,5 kuruş çok gülünç bir rakam olduğu için sayın tarım bakanı ton fiyatı 66 lira deyip geçip fiyatı daha yüksek gibi gösteriyor.”dedi. Daha sonrasında Başkan Aktaş Polatlı’da 2012 yılının ilk buğdayı haberini göstererek dikkati çeken bir husus var diyerek. Şu ifadelere yer verdi.

İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Aktaş;“3 Ton buğday 77 kuruş, 5 ton buğday 75 kuruş, 30 ton buğday 67 kuruş üç ayrı araç gelmiş biri 3 tonluk, biri 5 tonluk, biri 30 tonluk buğday’da otomatikman fiyat düşmüş. Akla hemen şöyle bir soru geliyor 3 araba da fiyat bu kadar düşerse yarın bu araba 3 bin’e çıktığı zaman, acaba fiyatlar borsada ne olacak. Ben söz veriyorum buradan biz Saadet Partisi olarak bunun takipçisi olacağız günlük borsadan fiyat alacağız borsadan fiyatlar ne kadar, toprak mahsuller ofisi olaya ne kadar müdahil oluyor bunu biz Saadet Partisi Polatlı ilçe teşkilatı olarak bu işin takipçisi olacağız. Ama dün olduğu gibi 3 kamyonda bu fiyatlar böyle düşerse yarın 3 bin aracın geldiği zaman fiyatların ne olacağını ben şuanda kestiriyorum ama şuan bir şey söylemek istemiyorum. Geçtiğimiz dönemlerde bunu gördük kaldı ki fiyatlar hususunda bir yorum yapmak istiyorum bugün açıklanan rakamlar çok düşüktü yani 66 kuruşu kabul etmemiz mümkün değil.” “Ticaret Borsasında Bu Fiyatın Altında Buğdaylar Satılacak” “Ben şuna da inanıyorum yarın Ticaret Borsasında bu fiyatın altında buğdaylar satılacaktır diyorum. Üstelik bu sene köylü kardeşlerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde verimin geçen seneye oranla çok düşük olduğu mesela geçen sene dekar 400 kilo gram yaparken bu sene 150 kilo gram ile 200 kilo gram arasında. Köylü kardeşlerimizi bu düşük taban fiyatıyla daha da sıkıntıya düşeceğinin bir habercisi ama bunun yanında bazı köylü kardeşlerimiz özel bankalardan kredi almışlarsa işte o zaman yapacakları bir şey yok. Biz o zaman gene söyledik Ziraat Bankası köylünün bankasıdır adı üstünde Ziraat Bankası yani tarımla uğraşan kesime kredi veren yer demek. Ama bugün Türkiye Ziraat Bankası Türkiye’de en fazla kar eden bankalar arasında birinci veya ikinci sırada gelmektedir. Artık onlarda bu işi ticarete dökmüşler artık köylü kardeşlerimizi, çiftçi kardeşlerimizi bırakmışlar ticaretle uğraşanlara kredi vermekteler ve şöyle bir şart getirmişler, Polatlı’da evi olmayan, arsası olmayan gayri menkul’u olmayan insanlara Ziraat Bankası artık kredi vermiyor. Peki, böyle olmayan köylü kardeşlerimiz ne yapıyor doğru özel bankalara gidiyorlar, özel bankalarda Ziraat Bankasının iki üç katı yüksek faizlerle para alıyorlar ve biliyorsunuz geçtiğimiz dönemlerde yine Ak Parti hükümetinin çıkarttığı bir yasa var nedir? Toprak sahibi olma, toprak satışıyla beraber eskiden 25 dekar olan bu toprak satımı bakanlar kuruluna verilen yetkiyle 600 dekara kadar çıkarılmış ve buda tabi ki özel bankaların işine gelmiştir. Neden işine gelmiştir? Köylü kardeşime verdiği krediler geri dönmeyince bugün hepsi o tarlalara el koyma şansı doğmuştur. Ben Polatlı’da bulunan emlakcı kardeşlerimi geziyorum bir emlakcı kardeşim bana şunu söyledi, artık tapu dairesinde fazla işlem yapamıyoruz neden? Dedi. Çünkü tapu daireleri daha çok icra haciz işlemlerine bakıyor.”dedi.

Kütahya Seramik Polatlı Bayi Açılıyor

Uzun yıllardır Polatlı’da inşaat malzemeleri ve seramik sektöründe Polatlı halkına hizmet veren Biliciler Ticaret’in sahibi Halit Bilici, sektörde yeni ve köklü bir markayı Polatlı’ya kazandırıyor.


Kütahya Seramik ve Porselen Polatlı Bayisi olarak açılışı yapılacak olan yeni mekan iki bölümden oluşacak. Fevzi Çakmak Caddesi TMO karşısında geniş ve ferah bir mekanda seramik ürünleri ile porselen ürünleri için ayrı ayrı özel stantlar oluşturuldu. Seramikte inşaat sektörüne yeni bir mimari tarz kazandıracak olan ürünler yer alacak. Bununla birlikte porselende ise zarif ürünler evlerinizde mutfaklarınızla buluşacak.

AÇILIŞ 4 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ

Biliciler Ticaret’in sahibi Halit Bilici, Kütahya Seramik ve Porselen’i bayilik sıfatıyla Polatlı’ya kazandırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Seramik ürünlerinin farklı tarz ve istekte Polatlı halkı ile buluşacağını belirten Bilici, 4 Temmuz Çarşamba günü saat 17.30’da yapılacak olan açılış törenine tüm Polatlı halkını davet ettiklerini söyledi.

24 NOKTADA CANLI YAYINLA AÇILIŞ

Halit Bilici, Kütahya Seramik’in aynı anda Türkiye’nin 24 farklı noktasında toplu bayilik açılışı yapılacağını belirtti. Canlı yayınla yapılacak olan açılışa Kütahya Seramik firmasının yetkilileri katılacak. Aynı anda Polatlı’da da yapılacak olan açılış törenine ilçe protokolünün yanı sıra Polatlı’daki resmi ve sivil kuruluşların temsilcileri ile vatandaşların katılması bekleniyor.

YENİ BİR HİZMETİ KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Biliciler Ticaret’in sahibi Halit Bilici, inşaat malzemeleri ve bu sektöre ilişkin uzun yıllardır Polatlı’da hizmet verdiklerini kaydetti. Polatlı’nın tanınmış ve önde gelen ailelerinden olan Biliciler Ticaret, Kütahya Seramik bayiliği ile sektöre yeni bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Bilici, “Polatlı’ya kaliteli hizmet vermek için kaliteli markaların bayiliğini yapıyoruz. İnşallah hayırlısıyla hizmetlerimiz devam eder” dedi.

Polatli Postasi

27 Haziran 2012 Çarşamba

Salve Turdan Polatlı Anadolu Lisesi Öğrenci ve Velilerine Yurt Dışı Gezisi


Salve Turizm 40 kişilik heyeti dün gece saat 01:00’da toplam 7 gün sürecek olan bir yurt dışı gezisine götürdü. Anıl Tur ile Polatlı’dan Ankara’ya giden heyet Esenboğa Havalimanı’ndan da Roma’ya hareket etti.


Salve Turizm’den Anadolu Lisesi Öğrencileri Yurt Dışı Gezisi

Salve Turizm dün tur rehberliği yapacak olan Gökhan Özkan ile birlikte 20 öğrenci ve 20 veli’den oluşan 40 kişilik heyeti dün gece yurt dışına gönderdi. Toplam 7 gün sürecek olan gezide 3 gece Roma’da, 2 gece Fransa’da ve 2 gece de Venedik’te tarihi mekânlar gezilecek.

Başkan Toplu Ziraat Odası Yönetimi Eleştirdi

Önceki gün Polatlı Ticaret Borsasında (PTB) 2012 yılı hasat dönemi ilk buğdaylarının satışı esnasında düzenlenen törende konuşan ve yılın ilk üç buğdayı hasadını yapan çiftçilere birer cumhuriyet altını hediye eden Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, Kendilerine yeterli araştırma desteği vermeyen ve bu konuda önceliği olduğuna inandığı Ziraat Odasını eleştirdi. Başkan Yahya Toplu, “Yıllardır yapmaya çalıştığımız şey, üreticilerimizin aldıkları tedbirleri kalite yönünden yaptıkları çalışmaları üretimi arttırdığı sebebi ile sadece altın ile değil çok daha ciddi desteklerle desteklemekti. Lakin bu konuda önceliği olan ziraat teşkilatı bize gerekli Arge çalışmalarını sunmadı. Hatta bugün buraya dahi gelmediler.” Dedi. Toplu, eleştiride bulunduğu konuşmasının tamamında: “Biz aslında İlk ürünü getireni ödüllendirmek falan istemiyorduk. Asıl amacımız üreticilerimiz yıllardan beri üretimi arttırıcı yönden tedbir aldıysa bir kalite yönünden bir çalışma yaptıysa onları çok ciddi olarak desteklemek ve onların azmini arttırmaktı. Bu argeyi bu bilgiyi bizlere verecek ziraat teşkilatıydı, buraya gelmediler. Her şeye rağmen Biz bu yıl yine üreticilerimizi geleneksel olarak birer altında ödüllendiriyoruz hayırlı olsun” dedi.

Şeker Pancarı Avansları Perşembe Günü Yatıyor

Türkiye şeker fabrikaları a.ş. Ankara şeker fabrikası yaptığı açıklama ile 2012 yılı Ekim ayında alımına başlanacak pancara karşılık üreticilere 5,5 Milyon TL. Tutarında birinci nakdi bakım avansının 28 Haziran Perşembe 2012 tarihinde ödeneceğini duyurdu. 


Açıklamada yapılan ödemeler sonrası bugüne kadar ayni ve nakdi avans olarak ödenmiş olan 7,6 Milyon TL. İle birlikte 2012 yılı ürününe karşılık ödenen avanslar tutarı 13,1 Milyon TL. ye ulaşmış olacağı söylendi. Fabrika Müdürü Kemal Yüksel imzalı açıklamada ayrıca Polatlı ile ilgili istatistikî bilgilerde verildi.

POLATLI BÖLGE YEKÜNÜ

köy sayısı 45
çiftçi sayısı 1,819
ekilen kota ton 298.500
ekim dekar 48.170

Genç Seyyahlar Polatlı'yı Gezdi


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başarılı 14-24 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlediği 'Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde' projesi kapsamında Ankara'ya gelen öğrenciler Polatlı'yı gezdi.


Öğrenciler, Alagöz Karargah Müzesi, Sakarya Şehitliği, Dua Tepe, Gordion Antik Kenti gibi Polatlı'nın tarihi ve turistik yerlerini gördü. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, öğrencilere Polatlı'nın tarihi, turistik, ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgi verdi. Bilgin, iki önemli değer olduğunu belirterek bunları şöyle sıraladı: Sakarya Meydan Muharebesi ve Gordion Antik Kenti.

Bilgin, "Sakarya muharebeleri esnasında Ankara'nın başkentliğinin Kayseri ya da Sivas'a alınması gibi konular tartışılırken, Sakarya muharebelerindeki başarı Ankara'nın başkent olarak kalmasını sağladı… Herkes Sakarya meydan muharebelerinin, Sakarya'da gerçekleştirildiğini sanıyor. Bu geziden sonra artık Sakarya meydan muharebelerinin Polatlı'da gerçekleştiğini öğrenirsiniz." dedi.

Polatlı Zabıtası İşyeri ve Toplu Taşıma Araçlarını Denetledi

Polatlı Belediyesi zabıta ekipleri işyerlerini ve toplu taşıma araçlarını denetledi.


 Zabıta ekipleri ekmek, poğaça, simit fırınına yaptığı denetlemede 18 işyerinden 10'una; İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesiyle birlikte gerçekleştirdiği şehir içi yolcu taşımacılığı yapanlara yönelik denetimde de 17 özel halk otobüsüne yasal işlem uyguladı.

Necip Fazıl Parkı merkez durağında gerçekleştirilen denetlemelerde belediye zabıta müdürlüğü ekipleri, yolcu taşıyan araç sürücülerinin kılık kıyafet yükümlülüğüne uygunluğu ile araç içinin temizliğini, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekibi ise araçları trafik yönünden denetledi. Şehir içindeki fırın denetlemeleri ve Necip Fazıl Parkı'ndaki özel halk otobüsü denetlemeleri de Polatlı Belediyesi Zabıta ve Hal Müdürü Talip Çınar koordinesinde gerçekleştirildi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin rutin denetimlerini Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleriyle birlikte yürüttüklerini, halkın sağlığının birinci öncelikleri olduğunu, bu nedenle sabah erken saatlerde ekmek, poğaça, simit fırınları ve imalathanelerini denetlediklerini söyledi. Başkan Çelik şöyle konuştu: "18 fırın ve imalathanedeki denetlemeler sonucu eksik gramajda ekmek üreten, etiket basmayan, çalışanlarının sağlık karnesi bulunmayan, yeterli temizliği olmayan, ekmek paso bezleri kirli olan işyerlerine kanuni işlem uygulandı ve eksik gramajlı üretilen ekmeklere el konuldu."

Otobüslere yönelik denetimler hakkında da bilgi veren Çelik, "Şehir içi yolcu taşıyan araçlarımız insan taşıyor. Halkımızın güvenliği için bu araçların temizliği, kullananların kılık kıyafetleri, ehliyetlerinin olup olmadığına dair denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra bu denetimlerimizi daha sık ve daha sıkı yapacağız. Halkımızı ve esnafımızı Ramazan ayına hazırlamak gerekiyor. Bundan sonra da denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Bu gün gerçekleştirilen denetimlerde 10 ekmek, poğaça, simit imal eden işyerine ve şehir içi yolcu taşıyan 17 araca yasal işlem uygulandı. Yasal işlemleri encümende görüştükten sonra yasaların gereği neyse onu gerçekleştireceğiz." dedi.

Ankara'da Yılın İlk Buğdayının Kilosu 0,77 Kuruştan Satıldı


Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde 2012 yılının ilk buğdayı satıldı. Polatlı Ticaret Borsasında (PTB) 2012 yılı hasat dönemi ilk buğdayının kilosu 0,77 kuruştan işlem gördü.


Polatlı Çekirdeksiz köyünden Veli Yılmaz'ın 35 dekar kıraç araziden ürettiği 7 bin kilogram Anadolu Kırmızı Sert Buğday 0,77 kuruştan alınırken, Polatlı Çanakçı köyünden çiftçi Muhammet Niyazi Koyuncu'nun ise 100 dekardan elde ettiği 30 bin kilogram buğdayı 0,67 kuruştan, Haymana'nın Toyçayır köyünden Karaca Kaldırım'ın 27 dekardan elde ettiği 6 bin kilogram buğdayı 00,75 kuruştan alındı.

Polatlı Ticaret Borsa Başkanı Yahya Toplu, üreticinin kaliteli hububat üretiminin teşvik edilmesi ödüllendirilmesi gerektiğini belirterek, Polatlı, Ayaş, Beypazarı ve Haymana Bölgesi buğdayının protein değeri, kalitesinin örnek olduğu ve süne zararlısıyla mücadelenin başarılı olduğunu ifade etti. Toplu, "Asıl olan üretimi arttırıcı, kaliteyi arttırıcı yönde çalışma yaptıysa o üreticinin çok ciddi oranda desteklenmesi ve azmini artırması yönünde çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Burada Borsamıza ilk buğdayı getiren 3 üreticimizi de birer altınla ödüllendiriyoruz. Dünya genelinde en kaliteli buğdayı hasat edeceğimizi düşünüyorum. Polatlı, Haymana, Ayaş, Beypazarı çiftçisini Türk çiftçisini bir kez daha tebrik ediyorum." diye konuştu.

Geçen sene borsalarına 950 bin ton müstahsil girişi olduğunu aktaran Toplu, şöyle devam etti:

"Ortalama on tonla hesap ettiğimizde 95 bin üretici kamyoncu Polatlı'ya buğday getirip satmış, 3 yüz bin ton Polatlı'nın rekoltesini bir kenara bırakırsak 650 bin ton çevre il ve ilçelerden ürün gelmiş. Bu da ortalama 65 bin üretici, kamyoncularla birlikte 130 bin kişi Polatlı'ya geliyor demek. Ayrıca 950 bin ton buğdayın yaklaşık 750 bin tonu ilçe dışına taşınıyor. Bu da 20 tonluk araçla 37 bin 5 yüz araca iş veriliyor, katma değer sağlanıyor. 960 milyonluk bir işlem hacmine ulaşıyoruz. Bugün ülke genelinde hububat ticaretinin merkezi haline geldi. Bu gün 17 il 80 ilçeden Polatlı'ya ürün gelmektedir."

Daha sonra PTB'ye hasat dönemi ilk buğdaylarını getiren Muhammet Niyazi Koyuncu, Veli Yılmaz ve Karaca Kaldırım'a, Borsa Başkanı Yahya Toplu ile yönetim kurulu üyeleri cumhuriyet altını hediye etti.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Aradığınız Lezzet istelezzet.com'da !

İstelezzet.com Lezzet Kapınızda sloganaylı sizi karşılıyor, eksiksiz ve doğru bir şekilde, ekstra hiçbir ücret ödemeden, hızlı ve kolay bir biçiminde yemek sipariş etmeyi tek bir çatı altında topluyor.

Eğlenceli bir reklam filmleri de var...

Sektörde altenatif oluşturarak rekabetin olumlu etkisi ile servis kalitesini arttırmak :İnternet kullanıcılarına daha kazançlı bir servis kullanımı sağlamak amacıyla kullanıcı dostu bir servis olan istelezzet.com müşteri memnuniyeti kalitesiyle birbirinde farklı restoranlarda birlerce yemek çeşidini sizlere sunuyor bununla birlikte siz ekstra hiçbir ücret ödemiyorsunuz.

Şehir ve semtinizi seçtikten sonra, beğendiğimiz siparişimizi adisyona ekliyorsunuz en hızlı şekilde siparişiniz kapınıza kadar geliyor güvenli bir şekilde ödemeyi yapıyorsunuz ve 3 adımdan sonra yüzlerce lezzete kolaylıkla erişmiş oluyorsunuz ayrıca Zengin Restoran Seçenekleri,Güncel menü ve fiyat bilgisi ,Tek seferde farklı firmalardan sipariş imkanı sunan istelezzet.com online yemek siparişlerinizde vazgeçilmeziniz olacak.

Daha fazlasını öğrenmek ve lezzetinizin kapınıza gelmesini isterseniz: istelezzet.com




Yemek Siparişi Sepet ile Taşınmaz...:) from Istelezzet on Vimeo.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Haziran 2012 Perşembe

Polatlıspor 1 Temmuz’da Kongreye Gidiyor

Ligden düşerek Polatlı gündemine bomba gibi düşen Polatlıspor’da mevcut başkan Ali Karaca ve yönetiminin görevi genel kurulda devredeceğini açıklamasının ardından gözler başkan adaylarına çevrilmişti. 


1 Temmuz tarihinde Polatlıspor Kulüp Tesislerinde genel kurula gidecek olan Polatlıspor’da başkan adaylığı için şuana kadar iki isim adaylığını açıkladı. Ramazan Evci ve Yılmaz Yıldız’ın listelerinin yarışacağı genel kurul tarihine kadar 3. bir adayın çıkıp çıkmayacağı ise merak ediliyor.Mevcut Kulüp Başkanı Ali Karaca, genel kurul için 1 Temmuz tarihini belirlediklerini ve tüm Polatlıspor üyelerini oy kullanmak üzere kongreye davet etti. Karaca “Daha öncede açıkladığımız gibi, ligden düşme gibi bir başarısızlığın tüm sorumluluğunu ben ve yönetimim üzerime aldık. Yine aynı zamanda dedik ki, bu işi bizden daha iyi yapacak olan varsa buyursun gelsin. Şu ana kadar iki aday çıktı. Kongreye kadar başka aday çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Kulübümüz için en iyisi neyse o olsun diyoruz” dedi.

Polatli Postasi

Polatlı Ankara’nın Turizm Şehri Olacak

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçede göreve başladığı günden bu güne hayalinin Polatlı’nın bir turizm şehri haline gelebilmesi olduğunu söyledi. 


Bu konuda ki samimi düşüncelerini bizimle paylaşan İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Polatlı tarihi dokusu ile turizmin ilgisini çeken Şehirlerden bir tanesi. Bize düşen görev ise bu tarihin korunmasına ve tanıtılmasına destek olmak. Samimi gayretlerle bu işe gönül koymuş idareciler ve vatandaşlarımız var. Planı yapılan ve uğraş verilen çalışmalarımız sonuçladığında siz Polatlı’yı birde şimdi görün diyebileceğiz inşallah. Gordion’a düşünülen çok önemli projeler var. Panoramik müze ile ilgili yargı süreci bekleniyor. Bu süreç sonuçlandığında yapılan çalışmalar inanıyorum ki Polatlı’nın tarih turizmine büyük katkı sağlayacak.” Dedi.

GORDİON PROJESİ

İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Gordion antik şehrinin yapılacak çevre düzenlemeleri ile daha işlevsel bir hale getirilebileceğini söyledi. Bununla ilgili Polatlı Belediyesinin de hummalı bir çalışma temposu içerisinde olduğuna vurgu yapan Kaymakam Bilgin, “Gordion’un şu anki hali bile turistlerin ilgisini çekiyor. Tarihi doku muazzam ama çevre düzenlemeleri ile ilgili eksikliklerimiz var. Polatlı belediyesinin bu konuda gayretli çalışmaları var. Bu bölgede antik şehrin kendine has dokusunu bozmadan bazı yenilemelere gidilecek. Mesela sosyal tesisler kurulacak. Gelen turistlerin barınabilmeleri için bazı yapılar inşa edilecek. Bunlar katlı yapılar olmaktan ziyade tarihi zenginliği içerisinde barındıran inşalar olacak. Yine belediyenin bir çalışması olan Çağlayık mevkiinden çıkartılan termal su projesi de Gordion ile buluşturulursa bölge turist çekme açısından daha da zenginleşmiş olacak.” Dedi.

PANORAMİK MÜZE

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in Polatlı da tarihi turizmin büyümesi açısından önemli gördüğü diğer bir projede inşası yarım kalan Panoramik müze projesi. İnşa süresinde yargı yoluna giden bir pürüzden ötürü şu anda beklemede olan proje ile ilgili olarak Bilgin, “Panoramik müze projesi bilindiği üzere Türkiye çapına bir proje. Yaşanılan sıkıntılar atlatıldığı ve inşa bitirildiği takdirde bu proje de Polatlı’nın tarih turizmine ışık tutacaktır. Müze ile birlikte çevre düzenlemesinin de yapılacağı alanda çok renkli çalışmalar yapılacak. Mehmetçik anıtımız ışıklandırılacak, Müzenin üst kısmı restaurant olacak. Dev bir Türk bayrağı da o alan düşünülen projelerden bir tanesi. Hukuki süreç bekleniyor. Umarım Bu süreç aşıldığında bu alanda ilçemize turizm açısından hayırlı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Polatli Postasi

Polatlı’da 1200 Açık Lise Öğrencisi Kayıt Yenileyecek

Açık Liselerde okuyan öğrenciler için kayıt yenileme süreci başladı. Polatlı’da yaklaşık 1200 açık lise öğrencisi olduğu açıklandı. 


Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini 19 – 29 Haziran 2012 tarihleri arasında Polatlı halk eğitim merkezine yaptırabilecekler. Halk eğitim merkezi müdür yardımcısı ve kurslar sorumlusu Seyit Ali Deniz, Bu öğrencilerin 3. Dönem sınavlarının ise 28 – 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini ve bu sınavın toplam dört oturumdan oluşacağını söyledi. Deniz, halk eğitim merkezinde alınan kayıt sürecinin başladığının tekrar altını çizdi.

Polatli Postasi

20 Haziran 2012 Çarşamba

Denizde Boğulan Astsubay Ünal, Polatlı'da Toprağa Verilecek


Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde dört gün önce denize düşerek kaybolan ve bu sabah İskele Yat Limanı'nda cesedi bulunan Astsubay İsmail Ünal'ın, memleketi olan Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.


Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 06.00 civarında liman mendireğinde yürüyüşe çıkan vatandaşların kayalıklarda bir ceset bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine hareket etti. Ekipler, cesedin 16 Haziran 2012'den beri kayıp olan 27 yaşındaki Astsubay Ünal'a ait olduğunu belirledi. Burhaniye Belediye İtfaiyesi ekipleri tarafından denizden çıkarılan Ünal'ın cesedi, savcının incelemesinin ardından Burhaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Oradan da otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği, daha sonra Polatlı'da toprağa verileceği öğrenildi.

16 Haziran gecesi geç saatlerde iskelede arkadaşlarıyla eğlendikten sonra cep telefonuyla konuşmak için yürümeye başlayan ancak dengesini kaybederek denize düştüğü öne sürülen Astsubay Ünal için Balıkesir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Cumartesi sabahtan itibaren İskele Mahallesi'ndeki aramalarını aralıksız sürdüren dalgıçlar, dün (19 Haziran) saat 16.00 itibariyle sonlandırmıştı. Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü su altı kurtarma ekipleri ve Sahil Güvenlik su altı kurtarma timleri tarafından sürdürülen çalışmaların su altı bölümlerinin tamamlandığı bildirilmesinden sonra bu sabahtan itibaren yüzey aramaları devam edecekti.

81 İlden 4 Bin Genç Seyyah Olup Polatlı’ya Gelecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünün ‘Seyyah Projesi’ kapsamında 81 ilden yaklaşık 4 Bin genç 27 – 28 Haziran’da Polatlı’ya gelecek. 


14 – 24 yaş gurubu gençlerin Ülkemizin farklı illerine seyahat etmeleri ve akranları ile tanışmalarının amaçlandığı gezilerin Polatlı durağı tamamıyla tarih kokacak. Gordion, Duatepe, Şehitlik anıtı, Alagöz Karargahı gibi tarihi mekanların gezileceği ziyaretlerde Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü ev sahipliği yapacak.

TARİHİ BİLİNÇ AŞILANACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Ülkemizde muazzam bir kültürel mirasımız olduğu inkar edilemeyecek bir gerçektir. Bu tarihi mirasın üzerinde yaşayan gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması bu topraklar uğruna verilen mücadelelerimizi görerek, bizzat gezerek öğrenmesi dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinden gençlerimizin mahrum kalmaması bakımından ‘Seyyah’ projesi çok büyük bir önem arz etmektedir.” Dendi.

Polatli Postasi

Havuzdan Neler Cıktı Neler

Necip Fazıl birince etapta bulunan büyük havuz dün belediye çalışanları tarafından büyük titizlikle temizlendi. 


Kalabalık bir ekip tarafından temizlenen havuzun içersinden çıkarılan envayi çeşit çöp ise çevreye ne kadar duyarlı olduğumuzu gösterir cinstendi. Boş su şişeleri, gazeteler, çaputlar ve daha birçok nesne havuzdan arındırıldı. Yaklaşık 10 kişinin temizlemek için büyük gayret gösterdiği havuzun kanalları da su pompalanarak temizlendi. Polatlı’nın görünümüne önemli bir katkı sağlayan havuzun bundan sonra ki süreçte korunması ve temiz tutulması vatandaşlara düşen bir görev olarak görülüyor.

Polatli Postasi

Polatlı’yı Artık İnternetten Takip Edin

Polatlı Belediyesi gurbette yaşayan Polatlılı vatandaşların Polatlı özlemini bir nebzede olsa hafifletmek için yeni bir çalışma başlattı. 


Belediye, ‘Polatlı’yı canlı Seyret’ ismi koyduğu proje için ilk adımı attı.  polatli.bel.tr adresinden canlı olarak izlenebilecek görüntüler için ilk kamera sistemi Belediyenin ek binası 4. katına konuldu. Polatlı Belediyesi bu uygulamaya çok daha önce geçmişti ancak kameralı sistemi ihale ile kazanan firmanın işi yürütememesi yüzünden proje sekteye uğramıştı. Şimdilik bir noktadan hizmet veren kameralar Polatlı’nın birçok noktasına yerleştirilmeye devam edilecek.

DAHA ÖNCE CUMHURİYET MEYDANINDAN CANLI GÖRÜNTÜ VERİLDİ

Uygulamaya geçen bu projenin temeli aslında çok daha önceye dayanıyor. Polatlı’ya mobese sistemi kurulduğu günlerde hayata geçirilen uygulamada ilk olarak görüntüler Cumhuriyet meydanına konulan görüntüler ile internet üzerinden aktarılmıştı. Ancak anlaşılan firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle bu proje de askıda bekliyordu. Polatlı Belediyesinin internet adresi üzerinden canlı olarak izleteceği ilk görüntüler şu anda vatandaşla buluştu. Ancak proje tek kamera ile sınırlı değil şehrin değişik noktalarından görüntüler 7/24 canlı olarak izlettirilecek. İnternet üzerinden verilen görüntülere ilk tepkiler yut dışında ikamet eden Polatlılı vatandaşlardan geldi. Vatandaşlar uygulamadan ötürü son derece mutlu olduklarını bildirdi.

ELİFKENT VE CUMHUİYET MEYDANI ŞEHİTLİK KAŞI SIRADAKİ YERLER

Proje ile ilgili ilk çalışmayı gerçekleştiren Polatlı belediyesinin kameralı ağı genişleteceği de edinilen bilgiler arasında. Belediye bundan sonra ki kamera sistemini Cumhuriyet Meydanı, Elifkent ve Şehitlik kaşı mevkilerine kurmak istiyor. Polatlı’nın değişik yerlerinden görüntü aktaracak kameraların her türlü mevsimsel değişikliklere dayanıklı olduğu ise edindiğimiz diğer bir bilgi.

Polatli Postasi

Esentepe Spor Başarısının Karşılığını Alıyor

Bu yıl yaptığı çıkışla 2. Amatör Kümeden, 1.Amatör kümeye yükselen ilçe temsilcimiz Esentepe Spor ilçe kurum ve kuruluşlarından destek görmeye devam ediyor. 


Sezonu müthiş bir performansla sonlandıran kırmızı siyahlılar aldığı şampiyonluk kupası ile ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde kurum ve kuruşların büyük desteğini ardına alan Esentepe Spor’a bir takım forma jesti de Tan Emlak sahibi Cahit Tan’dan geldi. Tan, önümüzde ki yıl ilçemizi 1. Amatör ligde temsil edecek Es Es’lere katkı vermenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Esentepe Spor başkanı Mustafa Gündoğan ise “Cahit beye verdiği bu destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun bu günlerde tüm kurum ve kuruluşlardan takdir görüyoruz. Bize verilen değerin karşılığını yeni sezonda da oynadığımız başarılı futbol ile vereceğiz.” Dedi.

Polatli Postasi

66,5 Kuruş Çiftçiyi İkiye Böldü

Tarım Bakanı Mehdi Eker TMO müdahale fiyatını açıklamış ve Anadolu Kırmızı Sert buğday en düşük ton başına 665 liradan işlem görecek demişti. 


Peki, Türkiye’nin tahıl ambarlarından biri olarak kabul edilen Polatlı’da bu fiyat nasıl karşılandı? Polatlı üreticisi geçen yıla bakıldığında rekolte açısından bu yıl oluşan tablonun daha vahim olduğunu biliyor. Bu noktada açıklanan fiyat yeterli bulunuyor. Ancak, açıklanan rakamı beğenmeyenlerde yok değil. Geçmiş yıllara bakıldığında bu sene fiyatının pek değişmediğini düşünen üreticiler, “Masrafımız çok, girdiler çok fazla açıklanan fiyat proteini yüksek buğday baz alınarak açıklandı. Bu yıl buğdayımızın durumu ortada. Bizler yine tüccarlara yönlendirildik.” Dedi.

BU FİYATI BEKLEMİYORDUK

Görüşlerini aldığımız çiftçilerden açıklanan müdahale fiyatı ile ilgili olumlu görüş bildiren üreticiler, Bu sene için açıklanan fiyatı beklemediklerini dahi söylediler. Çiftçiler, “Bu yıl çektiğimiz sıkıntılar ortada. Sadece Polatlı’da değil Türkiye’nin değişik yörelerinde buğday yetiştiricileri geçen yıla oranla rekolte de sıkıntı yaşıyor. Bunun üzerine yurt dışı ile de ticaret yapılıyor. Açıkçası bu tablolar karşılığında devletin müdahale fiyatını bu oranda tutacağını düşünmemiştik. Şimdi iş ürünlerimizin protein değerinde. Proteinde bir sıkıntı yaşamaz isek masraflarımızı kurtarabiliriz.” Dediler.

MASRAFLARIMIZ ÇOK FAZLA

Açıklanan fiyatı yeterli bulmayan üreticilerin isyanı ise masraflarının çok olması. Verilen desteklerin harcamalarının çok altında kaldığını söyleyen üreticiler, “Açıklanan fiyat geçen yıla göre pek iyi gibi görünse de öyle değil. Bu yıl geçen yıla oranla masraflarımız çok fazla. Devletin verdiği desteklemeler yetmediği için çoğumuz bankalardan kredi aldık. Kullandığımız mazot zaten ateş pahası. Bu yıl rekolte oranı geçen yıla göre yarı yarıya daha az. Bu durumlar göze alındığında kara, kara düşünüyoruz. Tüccarlarında açıklanan bu fiyatın üstünde bir fiyat sunacağını da düşünmüyoruz. 2003 yılında verilen fiyat 35 kuruştu. Sene 2012. on yıllık zamanda yapılan artış yüzde yüz bile değil. Varın ötesini siz düşünün.” Dedi.

Polatli Postasi

18 Haziran 2012 Pazartesi

TMO'nun Hububat Alım Fiyatları Açıklandı

Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, müdahale alım fiyatı olarak, 2012'de protein  oranı  yüzde 11,5-12 olan Anadolu kırmızısı sert ekmeklik buğday için ton başına 665 lira ödeneceğini bildirdi.

Hububat müdahale alım fiyatı açıklandı


Gıda  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2012 müdahale alım fiyatının, Anadolu kırmızı sert ekmelik buğday için ton başına 665 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Bakan Eker, TMO Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında 2012 dönemi TMO müdahale alım fiyatları ile hububat politikalarını açıkladı.

TMO'nun alım fiyatları belirlenirken  devir  stoku üretim miktarı,  maliyet  iç ve dış piyasa fiyatları, enflasyon refah payı, üretimin sürdürülebilirliği ve diğer  ürün  alımlarında uygulanan fiyatların dikkate alındığını belirten Eker, geçtiğimiz yıl ton başına 605 TL olarak açıkladıkları müdahale alım fiyatının 2012 yılında Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için ton başına 665 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Bu fiyatın yüzde 11,5-12  oranında  protein içeren buğday için belirlendiğine işaret eden Eker, proteini yüzde 13 ve üzerinde süne  oranı  düşük olan  kaliteli  buğdaylarda ise ton başına 685 liraya kadar çıkabileceğini ifade etti.

Bakanlığın ton başına 50 lira  prim  uygulamasını sürdüreceğine ayrıca gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi  destek   ödemelerine  2012 yılında da devam edileceğini dikkati çeken Eker, ''Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için belirlediğimiz  ton başına 665 lira müdahale alım fiyatı bakanlığımızca verilen ortalama ton başına 115 lira  prim  ve diğer desteklerle  birlikte ton başına 780 liraya yükselmektedir'' ifadesini kullandı.

''Sakarya Savaşı Zaferi'' Film Oluyor

Türk’ün kader savaşı olarak da anılan Sakarya Savaşı Zaferi, Hollywood filmlerini aratmayacak bir film ile ölümsüzleştirilecek.


 Filmin senaryosu ve proje ekibi oluşturuldu. Paradoks Film A.Ş. tarafından çekilmesi planlanan filmin yapımcılığını ve prodüktörlüğünü Menderes Arslan üstlenecek.Geçtiğimiz günlerde Polatlı’ya gelerek Belediye XBaşkanı Yakup Çelik’e Sakarya Savaşı filminin senaryosunu sunan Arslan ve ekibi proje hakkında da Başkan Çelik’e detaylı bilgiler verdiler.

ŞEHİT DÜŞEN KAYSERİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN HİKAYESİ FİLMİN ÇIKIŞ NOKTASI OLACAK

1920-1921 yılları arasında Sakarya Savaşı cephesine katılmak üzere Kayseri’den ilk olarak Malıköy cephesine intikal eden Kayseri Lisesi öğrencisi 62 gencin hikayesinin anlatıldığı film, son sınıf öğrencilerinin Maliköy’de yaşadıkları ve Savaş cephesinde şehit oluşları üzerine kurulmuş bir hikayeyi bünyesinde barındırıyor. Daha önce 13 Eylül Sakarya Savaşı Zaferi kutlamalarında Polatlı’nın konuğu olan Kayseri Lisesi öğrencileri atalarının savaşarak şehit oldukları toprakları görmüştü. Kayseri Lisesi’nin son sınıfında okuyan ve o yıl mezun olacak olan 62 öğrenci, Kayseri’de toplanan Kuvayi Milliye grubuna katılarak 1919 yılında Adana’nın Saimbeyli ilçesi yakınlarındaki Ermeni-Fransız cephesinde düşmana karşı savaştı. Hemen ardından d6üşmanın başkent Ankara’ya kadar yaklaşması ve Polatlı’da savunma hattı kurulması ile Sakarya Savaşı’na katıldı. İşte filmin öyküsü de bu 62 son sınıf öğrencisinin Sakarya Savaşı cephesinde yaşadıkları öyküyü anlatıyor.

SAVAŞ SAHNELERİ FETİH 1543’Ü ARATMAYACAK

Sakarya Savaşı filminin hangi tarihte çekilmeye başlayacağı henüz belirtilmezken, filmin senaryosu ve filmdeki karakterlerin tamamının belli olduğu bildirildi. Zengin animasyon sahneleri ile Hollywood sinemasını aratmayacak teknik bir ekiple çalışılacak olan filmin, kalitesi ile de Fetih 1453 filmine rakip olacağı belirtildi.

BAŞKAN ÇELİK DESTEK SÖZÜ VERDİ

Paradoks Film A.Ş. tarafından çekilmesi planlanan Sakarya Savaşı filminin prodüktör ve yapımcısı Menderes Arslan, Belediye Başkanı Yakup Çelik’i ziyaret etti. Filmin senaryosunu Başkan Çelik’e veren Arslan ve ekibi, Çelik’ten “Her türlü desteği vermeye hazırız” sözünü aldı. Filmin süresinin ise 115 ila 120 dakika arasında olacağı bildirildi.

16 Haziran 2012 Cumartesi

Sertifikalı Tohum Kullanana 3-20 TL Destek

Sertifikalı tohum kullanarak ekim yapan çiftçilere 2012'de dekar başına 3 ile 20 lira arasında değişen miktarlarda destekleme ödemesi yapılacak. 


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin tebliğe göre, dekar başına sertifikalı tohum kullanarak ekim yapan çiftçilerden; buğday, yonca ekenlere 6 lira, arpa, tritikale, yulaf, çavdar ekenlere 4.5 lira, çeltik ve yerfıstığı ekenlere 8 lira, nohut, kurufasulye ve mercimek ekenlere 7 lira, susam, kolza (kanola) ve aspir ekenlere 4 lira, patates ve soya ekenlere 20 lira, korunga ve fiğ ekenlere 3 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Çiftçiye 6,4 TL'ye Kadar Destek Verilecek

 Bu yıl çiftçilere 2.7 TL'den 6.4 TL'ye kadar mazot ve gübre desteği verilecek.


Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere, dekar başına 2.7 TL ile 6.4 TL arasında değişen miktarlarda mazot ve gübre desteği verilecek. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğine göre, ÇKS'ye kayıtlı çiftçilerden; peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali yetiştiricilerine dekar başına 2.7 TL mazot, 3.7 TL gübre desteklemesi verilecek.

Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler sebze ve meyve yetiştiricilerine dekar başına 4 TL mazot, 5 TL gübre desteği verilirken, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitki yetiştiricilerine ise 6.4 TL mazot, 6.3 TL gübre desteği ödemesi yapılacak.

15 Haziran 2012 Cuma

Polatli'da İlk Hasat Arpa 2 Liradan İşlem Gördü


Polatlı Ticaret Borsası'nda (PTB) 2012 yılı hasat dönemi ilk arpası kilogramı 2 liradan işlem gördü.


Haymana'ya bağlı Kavak Köyü'nden Hacı Osman Akyüz tarafından üretilen ilk arpanın açık artırma işlemi, PTB Başkanı Yahya Toplu tarafından gerçekleştkirildi.

İlk hasat arpanın500 kilogramlık kısmı 2 lira birim fiyattan geriye kalan 1000 kilogramlık kısmı ise 0,55 kuruştan satın alındı.

Toplu, satışın ardından yaptığı konuşmada, 2012 hasat döneminin tüccarlar açasından bol kazançlı, üreticiler açısından bereketli olmasını temenni ettiğini söyledi.

Toplu, "Mart ve Nisan ayı yağışları düşük olmuştu. Üretici ve tüccarlar hayal kırıklığı içerisindeydi. Mayıs ayında yağan yağışlar rekolteyi yükseltti. İlk ürün arpada süne yok. Bu yıl Polatlı süne mücadelesinde de oldukça başarılı gözüküyor. Polatlı çiftçisini kalite yönünde öncülük yaptıkları için de kutluyorum" dedi.

Toki, 27 Devlet Hastanesi İnşa Edecek


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında 2012'nin ilk altı ayında rekor sayıda hastane ihalesi gerçekleştirdi. İdare bu kapsamda 4 bin 250 yatak kapasiteli 27 hastane ihalesini tamamladı.


İhalesi yapılan hastaneler arasında Eskişehir'e 600, Hatay'a 750, İstanbul Sultanbeyli'ye 400, Ankara Polatlı'ya 300, Bursa Mustafakemalpaşa'ya 200, Edirne'ye 300, İzmir Ödemiş'e 250 yataklı Devlet Hastaneleri yapılacak. TOKİ'nin Eskişehir'e inşa edeceği dev hastane ise 917 yatak kapasitesine ulaşabilecek.

TOKİ, 2012'nin ilk yarısında 4 bin 250 yatak kapasiteli 27 hastanenin ihalesini yaptı. Sözleşmesi imzalanan 17 hastanenin yer tespit çalışmaları tamamlanarak inşaatlarına başlandı. İhalesi yapılan hastanelerden 8'i de sözleşme aşamasına geldi. Diğer 2 hastane ihalesi ise inceleme aşamasında.

Öte yandan TOKİ, üç hastaneyi daha yatırım programına aldı. Uşak Banaz 50 yataklı Devlet Hastanesi ve Artvin Hopa 50 yataklı yeni Devlet Hastanesi için ihale ve proje çalışmalarını sürdüren İdare, Balıkesir Dursunbey'de yapılması planlanan 75 yataklı Devlet Hastanesi'nin de ihale tarihini belirledi. Dursunbey'de inşa edilecek hastane için 26 Haziran 2012 tarihinde ihaleye çıkılacak. TOKİ, son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Somali'ye de 200 yataklı hastane inşa ediyor.

Polatlı’da Bir ilke imza Attı Sucuk Kokoreç Yaptı

Şimdiye kadar Afyon’da yapıldığı bilinen sucuk kokoreç artık Polatlı’da. 


Alparslan Türkeş parkının ön tarafında et restaurantı işleten Toker usta, kendi üretimi devası büyüklükteki sucuklardan kokoreç yapıyor. Yıllardır kuzu kokoreci Polatlı’ya sevdirdiğini söyleyen TORKININ YERI restaurantının sahibi Toker usta, “Artık sıra geldi sucuk kokorece. Şimdiye kadar ilçemizde bu hiç yapılmamıştı. İlk olacak. Bu lezzeti vatandaşlarımızın beğeneceğini ümit ediyorum.” Dedi. Boynuna astığı dev sucuk ile objektifimize poz veren Toker usta restaurantının 24 saat boyunca hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.









Meşhur Torkinin Yeri

Polatlı da Lezzet Durağı Akçaabat Köfte

0312 625 58 44

Alparslan Türkeş Parkı Polatlı Ankara Karayolu Üzeri Polatlı/Ankara/Türkiye

Cafe-Restorant

Saray Oyunu 'Mangala' Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Türk zeka ve strateji oyunu, 'mangala'  Polatlı'da gelecek nesillere aktarılıyor. 


4 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve unutulmaya yüz tutmuş mangala oyunu Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tekrar su yüzüne çıkarıldı.

Belediye, bu yıl ilk kez yaz kursları arasında Türklerin zeka ve strateji oyunu mangalanın kursunu açtı. Polatlı belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı, 4 bin yıl önce Orta Asya'da oynanan mangala oyununun günümüzde yeniden canlandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Bardakçı, yer değiştiren taşlardan ilham alınarak oynanan mangala oyunu anlamanın çok kolay olduğunu fakat içine girdikçe derinleştiğini belirtti.

Mangala kurs öğretmeni Alev Dinçer ise kursa 40 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi. Dinçer, "Kursu ilk açtığımız veliler mangalayı çok tanımıyorlardı. Biz onlara anlattıkça ilgi her geçen gün arttı. Zamanla velilerimizde oyuna ilgi duymaya başladı. Akşamları velilerimiz evde ailece mangala oyunu oynuyor." dedi.

13 Haziran 2012 Çarşamba

İran Tarım Bakanı Khalilan, Polatlı Tigem'de İncemelerde Bulundu

İran Tarım Seferberliği Bakanı Sadegh Khalilan, Ankara'nın Polatlı ilçesi Tarım İşletmesi'nde incelemelerde bulundu.


Ziyarette Bakan Khalilan'a, TİGEM Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karamaya ve Polatlı Tarım İşletmesi Müdürü İbrahim Sevindik bilgi verdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette konuk Bakan Polatlı Tarım İşletmeleri Müdürlüğü'nde bulunan, tohumluk hazırlama, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştirme tesislerinde incelemelerde bulundu.

''Kıymaz'' Ünlü Oyuncu ''Ahmet Mekin’i'' Ağırladı

Büyük bölümü Polatlı’da çekilen “Umut Üzümleri” filminin final sahneleri için Polatlı’ya gelen Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahmet Mekin Polatlı’ya geldi.

 Ünlü oyuncunun Polatlı’daki ilk durağı ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz oldu.Oldukça samimi geçen sohbette Kıymaz ve Mekin Türk sinemasına dair sohbetlerde bulundular.

KIYMAZ: ZİYARET BİZİ ONURLANDIRDI

Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, ünlü oyuncu Ahmet Mekin’in ziyaretinde yaptığı açıklamada, sinemanın duayen isimlerinden Ahmet Mekin’i ağırlamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kıymaz, “Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Ahmet Bey bizleri ziyaret ederek onurlandırdı. Büyük ustaya bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Türk sinemasının ünlü oyuncusu Ahmet Mekin ise Polatlı’da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Polatli Postasi

Muslum ve Uzunbey Köylerine Yaşam Çadırları Kuruluyor

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında Polatlı’da yürütülen çalışmaların kapsamı daha da genişliyor. 


Bugüne kadar toplam beş köyde mevsimlik işçiler için yaşam çadırları kurulmuştu. Şimdi iki köye daha yaşam çadırları kuruluyor. Muslum ve Uzunbey köyleri de Metip Projesi kapsamına alındı. Bu köylerde çalışacak tarım işçileri için daha önce kurulan yaşam çadırlarında olduğu gibi tüm imkanlar seferber edilecek. İki köy için başlatılan ön çalışmaların sona erdiği kısa bir zaman içerisinde de çadırların köylere nakil edileceği edinilen bilgiler arasında.

İŞÇİ AZ ÇADIR ÇOK

Mevsimlik Tarım İşçileri için kurulan yaşam çadırlarının ilki Sarıoba’da faaliyete geçmişti. Ardından Sazlar, Yassıhöyük, Adatoprakpınar, Kocahacılı köylerinde de benzer uygulamalara geçildi. Bu sene soğan üretiminde yaşanan kriz mevsimlik tarım işçilerinin Polatlı’ya geliş yoğunluğunu da sekteye uğrattı. Şu anda diğer yaşam çadırlarında yaşayan işçilerin sayısı parmakla sayılabilecek kadar az. Her şeye rağmen iki köyde daha yaşam çadırlarının kurulacak olması bu projeye verilen önemi gösteriyor. Bilindiği gibi Metip projesi ulusal medyada da geniş yankı bulmuş ve tüm Türkiye’de takdir görmüştü. Polatlı bu proje ile pilot bölge haline geldi ve diğer illerde düşünülen projelere de eğiticilik yaptı.

2011 YILINDA 5 BİN 100 MEVSİMLİK İŞÇİ POLATLI’DAYDI

Son iki yıl içerisinde gelen mevsimlik işçilerin hayat standartlarını yükseltmek çalışma şartlarını iyileştirmek maksadıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulanan METİP Projesi kapsamında bir takım çalışmalar yürütüldü. METİP projesi kapsamında yıl içerisinde 5 köyde altyapı çalışmaları tamamlandı. 2011 yılında gelen mevsimlik tarım işçisi sayısı 5 bin 5 yüzü buldu. Geçtiğimiz yıl bu sayı 7 binin üzerinde idi ancak bu sene nisbi olarak düşüş söz konusu. Yaklaşık 20 yıldan bu yana mevsimlik gezici tarım işçileri Polatlı’nın kırsal kesimindeki tarım üretimlerine destek vermek amacıyla Polatlı’ya geliyor.

Polatli Postasi

Bölge Hastanesinin Temeli Atıldı

Polatlı'da inşa edilecek 300 Yataklı Bölge Hastanesinin temeli atıldı. Polatlı-Ankara E–90 Güzergahı üzerine inşa edilecek olan Eğitim Araştırma Hastanesi ‘Polatlı Bölge Hastanesi’ için başlatılan çalışmalar hızlandı.


 Önceki gün ziyaret ettiğimiz inşaat alanında iş makinelerinin hiç durmadan çalıştığını gördük. Hastane ile ilgili en sıcak gelişme ise Hastane temelinin atılmış olmasıydı. Bilindiği üzere Belediye Başkanı Yakup Çelik’te Bölge hastanesinin temeli bu yıl içerisinde atılacak demişti. Polatlı’yı sağlık alanında vizyon sahibi yapacak proje için çalışmalar son hızla devam ettiriliyor. Bölge hastanesinin açıklandığı gibi 2014 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Polatli Postasi

Esentepe Spor’un Sampiyonluk Turu Devam Ediyor

2. Amatör kümeyi Şampiyon olarak tamamlayan Polatlı Esentepe Spor kulübü Başkanı Mustafa Gündoğan ve Esentepe Sporlu futbolcular şampiyonluk sevinçlerini Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz ile paylaştı.


 Polatlı’da tüm spor faaliyetlerinde ter döken genç sporcuların yanında olan Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Ertuğrul Kıymaz geçtiğimiz gün Esentepe Spor kulüp başkanı Mustafa Gündoğan ve Esentepe Spor’lu futbolcuları makamında kabul etti. Polatlı’da bulunan gençlerin kahve köşelerinden uzak olması ve spor yapmaları için her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz Esentepe Sporlu futbolcuların elde ettiği başarının takdire şayan bir başarı olduğunun altını çizen Başkan Kıymaz konu hakkında yaptığı açıklamasında şu hususlara değindi.

KIYMAZ TEBRİK ETTİ

Kıymaz, “Öncelikle Polatlı Esentepe Spor kulübü Başkanı Mustafa Gündoğan ve Esentepe Spor kulübü forması altında ter döken genç sporcu kardeşlerimizi bu büyük başarıdan dolayı kutluyorum. Kısıtlı imkânlara rağmen Polatlı’mızı sportif faaliyetlerde başarılı bir şekilde temsil eden tüm sporcularımızın yanında olmaktan dolayı da mutluluk duyuyoruz.”dedi. Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz’ın yaptığı açıklamanın akabinde kısa bir açıklamada Esentepe Spor Kulübü Başkanı Mustafa Gündoğan yaptı. Gündoğan Polatlı’da çok kısıtlı olanaklara rağmen böyle bir başarı yakaladıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Esentepe Spor’un elde ettiği bu başarıda büyük pay sahibi olan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz ve Kooperatif yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Gündoğan konu hakkında şu ifadelere yer verdi.

GÜNDOĞAN: BİZ BU YOLA BAŞ KOYDUK

Gündoğan; “Polatlı’da Amatör Spor kulübü yönetmek ve başarı elde etmek gerçekten çok büyük fedakârlıklar istiyor. Biz bu yola baş koyduk ve bu başarıyı elde ettik. Tabii ki bu büyük başarıyı yakalamamızda bize her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ertuğrul Kıymaz gibi değerli büyüklerimiz bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi Esentepe Spor 2 Amatör kümeyi şampiyon olarak tamamladı ve 1. Amatör kümeye şampiyon olarak yükseldi. Bizlerde sezon boyunca bize her türlü desteği veren Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ertuğrul Kıymaz ile bu sevincimizi paylaşmak istedik. Bu vesile ile değerli başkanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.” Dedi.

BAŞKAN’DAN KRAMPON SÖZÜ

Polatlı Esentepe Sporun elde ettiği başarıyı ödülsüz bırakmayan Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz ve yönetim kurulu üyeleri Esentepe Spor’a sezon açılışında forma ve krampon hediye etme sözü verdi. Daha sonrasında Esentepe Spor Futbolcuları ve Başkanı Mustafa Gündoğan Bakkalcılar Odası ve Tan Emlak’ı ziyaret ederek sezon boyunca kendilerine maddi manevi destek verdikleri için teşekkür ettiler.

Polatli Postasi

Ana-Kız Okuldayız Projesi Polatlı’ya Ödül Getirdi

Okuma yazma bilmeyen Öğrenci ve velilerine yönelik başlatılan Ana – Kız Okuldayız projesi kapsamında yapılan faaliyetler Polatlı’ya ödül getirdi. 


İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe milli eğitim müdürü Yusuf Doğan, İlçe milli eğitim şube müdürü Mustafa Ergen ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Çiftçi geçtiğimiz Pazartesi günü ödülü almak için Ankara’daydı. Yapılan sıralamada 2. olan Polatlı bu ödülü projede %39’luk başarı elde ettiği için aldı. Sıralamanın birinci sırasında ise Akyurt ilçesi vardı.

ANKARA İLİNDE POLATLI 2. OLDU

İlk kez 2008 yılında Milli eğitim bakanlığı tarafından başlatılan Ana – Kız Okuldayız projesi ile ilgili bu yıl içerisinde yapılan çalışmalar Polatlı’da ses getirmişti. İlçe halk eğitim merkezinde verilen kurslarla birçok okuma yazma bilmeyen öğrenci ve veli bu eğitimden geçip sertifika almaya hak kazanmıştı. Yapılan bu çalışmalarla ödül alan Polatlı Ankara’da ödül almaya hak kazanan tek ilçe değildi. Sıralamada 1. Akyurt Belediyesi, 2. Polatlı Belediyesi, 3. Nallıhan Belediyesi, 4. Beypazarı Belediyesi oldu. Sıralamada diğer ilçeler ise Kızılcahamam ve Şereflikoçhisar belediyeleri oldu.

Polatli Postasi

Gazeteciler Cemiyetinde Kan Değişimi

1998 yılından bu yana Polatlı Gazeteciler Derneği’nin başkanlık görevini yürüten Nemci Fırat dün yapılan genel kurulun ardından görevini Emre Efe ve genç yöneticilere bıraktı. 


Bundan böyle cemiyetin onursal başkanlığını yürütecek olan Fırat’a yeni yönetim tarafından dernekte yaptığı başarılı çalışmalar ve emeklerinden ötürü de teşekkür plaketi verildi.“22 yıldır bu mesleğin içindeyim. Derneğimize ve Polatlı basınına elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Bayrak değişiminin zamanının geldiğini düşündüğümüz içinde derneğimizi sahada çalışan genç arkadaşlarımıza bırakıyoruz. Umuyorum onlarda bu bayrağı daha da ileri götürecekler” dedi.

FIRAT: BIRAKMASINI BİLMEK GEREK

Polatlı Gazeteciler Derneği Başkanı Nemci Fırat, devir teslim töreninin öncesinde yaptığı konuşmada, bu tür kurumlarda yürütülen görevlerin insan yaşamı olduğunu, zamanı gerektiğinde bırakmasını bilmek gerektiğinin doğru olduğuna inandığını söyledi. Fırat “Genç bir grubun bu şekilde yönetime geldiklerinden dolayı çok mutluyum. Polatlı Gazeteciler Derneği 1998 yılında Sabah Gazetesi muhabiri Abdurrahman Canpolat’ın buraya gelmesiyle Sakarya Gazetesi’ni birlikte çıkartmıştık. 1998 yılından beri Polatlı Gazeteciler derneğini yürütüyoruz.

12 Haziran 2012 Salı

Buğday Hasadı Buruk Başladı

Osmaniye'nin ilcesi Kadirli'de buğday hasadı bu yıl çiftçinin yüzünü güldürmedi. 


Tarladaki buğdayın başak olma zamanında bölgeye aşırı yağan yağışlar rekoltenin düşmesine sebep olurken hasadın ardından buğday taban fiyatının hala açıklanmayarak belirsizliğini koruması çiftçinin buğday hasadında aradığını bulamamasına sebep oldu. Bölgede geçen yıllara oranla buğday ekiminin yüzde 50 oranla düştüğünü söyleyen Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, "Daha önce yüzüne bakmadığımız saman çiftçinin bu yıl umudu oldu" dedi.

Buğday taban fiyatlarının hala açıklanmamasını da eleştiren İspir, "Geçen yıl buğday hasadında dönüme 600-800 kilo arası buğday alınırken bu yıl dönümde 400 kilo buğday hasadı oldu. Oran çok düşük.Rekolte de umduğunu bulamayan çiftçi buğday taban fiyatlarının belirsizliğini korumasıyla bir kere daha üzüldü. Rekolte de ki düşüşü başak zamanında aşırı yağan yağmurlara bağlıyorum. Bölge çiftçisinin yeni umudu buğdayın sapı oldu. Neredeyse sapı buğdaydan daha pahalıya geliyor.

Balye diye tabir ettiğimiz miktar buğday sapı 4 Bin liraya satılıyor. Yüksek kesimlerde ve İç Anadolu da bu yıl aşırı kar yağışları o bölgelerde buğday verimini iyice azatlı. Dolayısıyla o bölgelerde hayvancılık olumsuz etkileneceğinden şu anda Özellikle İç Anadolu dan Kadirli'ye buğday sapı ,saman almaya geliyorlar. Biz çiftçiler olarak buğday taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istiyoruz.Buğday ekimi Çukurova'da her yıl katlanarak azalıyor. Böyle giderse bu bölgede buğday ekimi kaybolacak. Yetkililerin özellikle buğday konusunda bir an önce önlem alması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

10 Haziran 2012 Pazar

Haymana'da İntihar


Ağrı Patnos ilçesine kayıtlı 25  yaşındaki inşaat işçisi kaldığı evde kendini asarak intihar etti.


Sabahleyin  bekarı evinde beraber kaldıkları arkadaşları işe giderken, kendisinin bugün işe gitmek istemediğini belirten Önder Özdaş adlı genç akşam saatlerine kadar kimseyle irtibata geçmeyince arkadaşları eve gidip kontrol etmek istediler.

Eve gelip kontrol eden arkadaşları, Özdaş'ın iple tavana asılı ölü bedeni ile karşılaştılar.

Akşam saatlerine kadar asılı olduğu anlaşılan cenaze, Savcı'nın olay yerine gelmesi ile indirilerek cenaze aracı ile Haymana Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Arkadaşları Özdaş'ın herhangi bir sorunun olmadığını ve bu olayın kendilerini şaşırttğını belirttiler.

10 Köye Mobese Kamerası Kuruluyor

Polatlı Kaymakamlığı Köylere hizmet götürme birliği kısa vade de 10 köy’de mobese kameralı sisteme geçecek.


 İlçe Jandarma komutanlığının bir ön çalışma yaptığı bilgisine ulaşılan projede şimdi sıra kamera sistemleri için anlaşılacak firmaya geldi. Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği ve önümüzde ki ay içerisinde 10 köyde bu sisteme geçileceği biliniyor. Kurulacak Mobese sistemlerinin bütçesi ise Köylere hizmet götürme birliği tarafından karşılanacak. Hala hazırda Polatlı’nın birkaç köyünde mobese sisteminin kurulduğu biliniyor. Önümüzde ki günlerde bitirilecek bu proje ile Polatlı merkezine yakın birçok köyde kameralı güvenlik sistemine geçilmiş olacak.

Polatlı'da Şüpheli Çanta Alarmı

Polatlı'da bir parkın girişine bırakılan şüpheli çanta, polisi alarma geçirdi. 


Bomba imha ekipleri tarafından fünyeyle patlatılan çantanın boş olduğunun anlaşılmasıyla herkes rahat bir nefes aldı.

Polatlı Belediyesi'ne ait 80'inci yıl parkının girişinde çantayı gören vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan sahipsiz çantayı inceleyen polis, olay yerini güvenlik çemberine aldı. Polis uyarılarına rağmen bazı vatandaşların güvenlik çemberine aşması ise dikkat çekti.

Çantanın içinde bomba olabileceği ihtimali üzerine uzman ekiplere haber verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden olay yerine gelen bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek, şüpheli çantanın yanına giderek fünye yerleştirdi. Bomba imha uzmanı ekipleri trafiğin durdurulmasının ardından çantayı patlattı.

Yapılan incelemede çantanın boş olduğu anlaşılırken herkes rahat bir nefes aldı.

5 Haziran 2012 Salı

National Geographic Heyeti Gordion’da

Dünyaca ünlü yayın gurubu National Geographic’in yönetici kadrosundan 50 kişilik mütevelli heyeti önce ki gün Gordion’u ziyaret etti. Ankara’dan iki otobüs ile Gordion’a ulaşan heyete burada Arkeolog Doktor Ayşe Gürsan Salzmann ev sahipliği yaptı. National Geographic ekibi önce Gordion müzesini daha sonra da kazı çalışmalarının yapıldığı Antik şehri inceledi. Görüntü çekimlerinin de yapıldığı ziyarette Yassıhöyük köyü sakinlerinin el emekleri olan eşyalarda büyük ilgi gördü. Arkeolog Doktor Ayşe Gürsan Salzmann, konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

DÜNYAYI GEZİYORLAR

Önceki gün sabah saatlerinde Gordion’a ulaşan ekip, Polatlı’dan önce Dünya’da birçok tarihi mekanı gezmiş buralarda araştırmalar yapmış. Arkeolog Doktor Ayşe Gürsan Salzmann, “Bu ekip kendileri için hazırladığı ortak ödenekle dünyayı geziyor. Sıra Gordion’a geldi. National Geographic mütevelli heyeti yönetici kadrosundan oluşuyor. Burada tarihi bi gezi yaptıktan sonra Ankara’ya tekrar dönecekler. Amerikalı misafirlerimizin köy halkının yaptığı el işi ürünlere de talebi çok yüksel oldu. Bu konuda Polatlı Belediyesinden de yardım alıyoruz. İnşallah konuşulan projeler hayata geçirildiğinde bu konuyla ilgili daha verimli hale gelebileceğiz.” Dedi.

İpotek Kaldırmak İçin Bankalara Para Ödemeyin

Avukat Adnan Sefa Sezer, bir müvekkilinin banka tarafından ipotek altına alınan gayrimenkulünde ki ipoteği kaldırmak istedi. Ancak söz konusu banka bu talep karşısında Sezer’den 250 TL. İstedi. Avukat Adnan Sefa Sezer ise Bankanın böyle bir para almasının yasal olmadığını söyledi. Buna rağmen banka parayı aldı. Sezer, parayı verirken imzaladığı kağıda ‘İhtirazi Kayıtlıdır’ yazdı. Yani bu parayı gönüllü vermiyorum dedi. Daha sonra banka adına Tüketici haklarına itiraz başvurusunda bulundu. Tüketici hakları konuyu değerlendirdi ve hakem heyetine gönderdi. Hakem heyeti kararında bankayı hatalı buldu ve parayı iade etti.

GERİYE DÖNÜK 10 YIL İÇİN İADE İSTENEBİLİR

Avukat Adnan Sefa Sezer, bu gibi durumlara maruz kalmış tüketicilerin derhal tüketici haklarına şikayette bulunmalarının doğru olacağını söyledi. Sezer, “Hala hazırda bu sıkıntıyı yaşayanlar ve geri dönük yaşayanlarda bu itirazda bulunabilirler. Dikkat etmeleri gereken şey ise parayı verdiklerinde imza yerine ‘İhtirazi Kayıtlıdır’ ibaresi eklemeleridir. Bu eklemeyi yaparlarsa daha sonra paralarını alabileceklerdir. Bankaların bu tür haksız yere aldığı paraları mutlak suretle adli makamlara taşımak tüketicilerinde en tabi hakkıdır.” Dedi.

Polatli Postasi

İlçe Emniyeti Başarılı Operasyonlarına Devam Ediyor


BIÇAKLA YARALAMA OLAYI

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü dün bir yazılı basın açıklaması yaparak Polatlı’da meydana gelen asayiş olayları ile ilgili bilgi verdi. İlçe emniyeti Yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında ise şu neticelere yer verildi. Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “29 Mayıs 2012 günü saat 14.00 sıralarında ilçemiz İnönü Caddesi üzerinde kesici aletle yaralama olayı meydana gelmiş, meydana gelen yaralama olayın T.Ö isimli şahıs kimliği tespit edilemeyen şahıslarca vücudunun değişik yerlerinden kesici aletle yaralanmıştır. Olayın mağduru T.Ö ilçemiz devlet hastanesine kaldırılmış ilk tedavisi yapıldıktan sonra Ankara iline sevki yapılmıştır. Olaya akabinde Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin yapmış oldukları araştırmada; kısa sürede olayı faillerinin G.Ö. – İ.Y. – B.Y. – Y.E.D. – Ö.K. ve O.D. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir. Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan takip ve tarassutlar neticesinde olayın failleri aynı gün ilçe merkezinde yakalanmışlardır. Yakalanan şahısların Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgularından sonra adli makamlara sevk edilmişler, sevk edilen şahıslardan Y.E.D. isimli şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır.

DEĞİŞİK SUÇLARDAN ARANAN 32 KİŞİ YAKALANDI

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş büro Amirliğinin, güvenli toplum ortamının sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında 21 Mayıs 2012 ile 04 Haziran 2012 tarihleri arasında yapmış olduğu çalışmalar, elde edilen istihbarı bilgiler ile takip ve tarassutlar neticesinde; çeşitli suçlardan dolayı değişik mahkemelerce aranan ve haklarında yakalanma emri bulunan, değişik oranda hapis cezaları bulunan 32 kişi yapılan operasyonlarla yakalanmış, adli makamlara sevk edilmişlerdir.

KAÇAK SİGARA VE YASA DIŞI HAP SATICILARI YAKALANDI

30 Mayıs 2012 günü saat 16.00 sıralarında ilçemizde iş yerlerine girerek elinde bulunan poşetlerde kaçak sigara ve bazı hapları pazarlamaya çalıştığı tespit edilen bir erkek şahıs Asayiş büro Amirliği görevlilerince takibe alınmış, yapılan takip neticesinde şahsın kaçak sigara ve yapılışı ve menşei belli olmayan insan sağlığına ciddi zararlar verdiği bilinen cinsel içerikli uyarıcı ürünler satmaya çalıştığı tespit edilmiş, kaçak sigara ve cinsel içerikli uyarıcı ürün satışı tespit edilen A.H. isimli şahıs piyasaya sürmek istediği kaçak sigara ve cinsel içerikli uyarıcı ürünler ile birlikte yakalanmış, Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgunun müteakip adli makamlara sevk edilmiştir.“ denildi.

Polatli Postasi