Polatlı'da buğday tüccarı olan Aydın ve Neşet Evirgen kardeşler, sağlıklı ekmek tüketimi düşüncesiyle taş değirmen kurup, un üretimine başladılar.
Gelen talep üzerine üretimlerini her geçen gün artıran Evirgen kardeşlerin ürettikleri doğal un, şimdi Ankara ve İstanbul'un seçkin ekmek fırınlarının gözdesi haline geldi.
HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN BAŞLADI
Polatlı'nın merhum belediye başkanı Fikret Evirgen'in çocukları olan Aydın ve Neşet Evirgen, doğal un üretim fikrinin beslenme uzmanlarının ekmekteki katkı maddelerinin zararını gündeme getirmesiyle oluştuğunu belirttiler. Neşet Evirgen, "Sektörün içindeyiz ve Polatlı'da buğday ticareti yapıyoruz. Beslenme uzmanlarını dinlediğimiz ekmek tüketimini yasaklayan tavsiyeler sürekli gündeme geliyor. Biz de dedelerimizin döneminde yaygın olan taş değirmeni kurarak, kendi doğal unumuzu üretmeye karar verdik" dedi.
Ankara VE İstanbul'A UN VERİYORUZ
Evirgen kardeşler, Eskişehir devlet karayolu üzerinde bulunan çiftliklerinde önceleri kendilerine yetecek kadar un üretecek taş değirmen ünitesi kurduklarıını belirttiler. Tamamen doğal üretim olan undan yapılan ekmeği aile dostlarının tavsiyesi üzerine Ankara'daki bazı fırınlara verdiklerini belirten Evirgen kardeşler, üretilen ekmeklerin tercih edilerek talep patlaması yaşanınca bu işin ticaretini yapmaya karar verdiklerini ifade ediler. Taş değirmen ünitesini 3'e çıkaran Evirgen kardeşler, günde 30 ton un üretmeye başladılar. Neşet Evirgen, Ankara ve İstanbul'da bazı seçkin fırınlara un verdiklerini belirtti.